Între două spectacole şi un festival de satiră şi umor, artistele de la „Flori Dumitrene” îşi fac timp să stea şi la cratiţă. Şi nu la orice cratiţă, ci la cea mai greu de cucerit sau de suportat! Artistele au participat săptămâna trecută la preselecţia concursului culinar „Chefi la Cuţite”, fiind invitate la Bucureşti şi săptămâna viitoare.
Mânate în luptă de un motto pe cât de sugestiv pe atât de provocator – „Coleşa pe primul plan / Ăsta-i brand-ul în Ardeal!” – artistele de la „Flori Dumitrene” au de gând să cucerească inimile exigente ale juraţilor de la celebra emisiune „Chefi la cuţite” – o competiţie în care şi-au demonstrat talentul culinar mai mulţi bistriţeni precum Nina Rus de la Păstrăvăria din Romuli, Honoria Rațiu, administratorul restaurantului Taverna Dogarilor din Bistrița, balerinul Ovidiu Danci, cuplul de oameni de afaceri Ancuța și Ciprian Cismaș, care au o terasă pe Pietonal sau Adrian Bazilescu, un bucătar de 33 de ani din Colibița, descendent al boierului Bazilescu.
Grupul „Flori Dumitrene”, celebru pentru concursurile de satiră şi umor câştigate până acum, a participat zilele trecute la preselecţia emisiunii-concurs „Chefi la Cuţite”.
În echipe de câte două, artistele au de gând să impresioneze cu balmoş, zamă de şalate cu pături cu brânză şi pciroşte cu urdă – adică doar delicatese tradiţionale învăţate din strămoşi, în Dumitra.
„Ne-au invitat săptămâna viitoare la Bucureşti, din nou, dar până atunci ne abatem un pic şi pe la Arad, unde participăm în 12 şi 13 august la un festival de satiră şi umor, cu piesa Mă-nsurai, luai nevastă. Spre finalul lunii august participăm şi la Zilele Dumitrei... Va fi o vară aglomerată, ce să zic...”, a recunoscut pentru Bistriţeanul.ro Dina Simion, coordonatoarea artistelor de la Flori Dumitrene, convinsă că vor reuşi să-i impresioneze pe cei trei chefi – Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.
Foto Facebook