Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  54 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Flaviu Lupșan: „Legea achizițiilor încă ne încurcă! Dar mergem înainte!”

22/02/2018 09:05:48 Iulia STUPINEAN  
Consiliul Local Lunca Ilvei a votat recent proiectul de buget pentru 2018, suma aprobată depășind 16 milioane de lei. Potrivit primarului Flaviu Lupșan, bugetul de venituri și cheltuieli al comunei a crescut semnificativ în 2018, ca urmare a veniturilor proprii obținute din vânzarea masei lemnoase rezultată din doborâturile de vânt.

Cofinanțările de proiecte se află și în acest an pe lista cheltuielilor importante de la Lunca Ilvei. Vorbim despre trei proiecte cu derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, respectiv: asfaltare de drumuri de interes local în comună – Strada Ursoaia (investiție aflată în lucru), extinderea și modernizarea Școlii Gimnaziale Nr.1 și realizarea de poduri în comună.

Pe lângă investițiile prin PNDL, conducerea primăriei anunță și derularea unor proiecte pe Programul Național de Dezvoltare Regională: modernizarea Căminului Cultural din comună, cu termen de finalizare până la sfârșitul anului (în valoare de 500.000 de euro), modernizarea infrastructurii de drumuri forestiere (proiect aflat în faza de achiziție) și amenajarea de drumuri forestiere în comună.

În acest fel, în 2018 vom acoperi întreaga arie de drumuri forestiere a localității Lunca Ilvei, spune Flaviu Lupșan. Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, alte sume de bani vor merge și spre o datorie publică dintr-un credit angajat de administrația locală în anii anteriori, modernizarea șarpantei la sediul primăriei, dar și la clădirea SVSU, amenajarea de garaje auto, reparații de drumuri agricole etc.

De asemenea, în perioada următoare, administrația locală de la Lunca Ilvei va depune un proiect pe Programul Operațional de Infrastructură Mare care vizează modernizarea unității de producere a energiei termice din biomasă și realizarea rețelei de distribuție a energiei termice în comună. Centrala va asigura încălzirea pentru sala de sport, creșă, sediul primăriei și garajele auto. Pe de altă parte, dacă la nivel național există multe situații în care administrațiile locale au votat pe bandă rulantă salarii uriașe angajaților din primării, la Lunca Ilvei acestea rămân neschimbate față de anii anteriori.  

Aflat la cel de-al șaselea mandat, Flaviu Lupșan se pregătește să intre în linia edililor longevivi din Bistrița-Năsăud. Cu toată experiența acumulată de-a lungul anilor, acesta consideră că problemele stringente care încurcă activitatea primarilor rămân birocrația și Legea achizițiilor publice: „Tot vorbim de atâția ani și nu putem rezolva nimic, așa că ne alegem cu contestații interminabile. Și uite așa nu poți promova investițiile pentru că ești legat de mâini și de picioare, a conchis Lupșan.

Bugetul alocat comunei Lunca Ilvei pentru anul 2018 depășește 16 milioane de lei.

2163 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro