Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  181 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FII REPORTER: Sunt micul comerciant cu declaraţie pe propria răspundere. NU sunt de acord cu controale şi sancţiuni de dragul scaunelor călduţe!

05/11/2015 08:33:05  
Când toată lumea pune presiune pe control şi sancţiune – ghici ce o să se întâmple? Poliţia locală prin „agenţi " o să se umfle în pene la tot amărâtu’, corpul de control de la pompieri o să pună nişte condiţii de va trebui să aibă fiecare firmă propria maşină de pompieri şi o să fie închise firme ca să se poată justifica controalele...!

Bună ziua dragă redacţie,

vă scriu pentru că mai este un punct de vedere în toate cele întâmplate în ultima perioadă. Ceea ce s-a întâmplat la club Colectiv este o tragedie care sper să nu se repete niciodată. După cum bine ştim – sunt tragedii care pot fi evitate şi tragedii care pur şi simplu nu pot fi evitate… Calamităţile naturale pot fi evitate mai greu, dar cele care ţin de latura umană în schimb sunt la îndemâna noastră şi trebuie să facem tot posibilul să le ţinem sub control.

De ce scriu? Eu sunt micul comerciant care bineînţeles nu am aviz de la pompieri să funcţionez, am ca şi patronii de la Colectiv o declaraţie pe proprie răspundere prin care îmi asum răspunderea. Este corect? Teoretic da. Practic, la ce ne ajută că cineva o să facă puşcărie? O să ne ajute – pentru că se va schimba ceva. Da, ceva trebuie să se schimbe ca tragediile de genul acesta să înceteze. Dar ce? Şi cine trebuie să decidă ce?

Aici intervine problema mea: ca mic întreprinzător îmi plătesc taxele şi impozitele, pentru că are grijă ANAF-ul de treaba asta (felicitări că îşi face treaba şi sper să continue fără salarii mărite, oricum le e călduţ).

Dar când aud şi citesc prin presă că tot şefuţul, tot primaru’, tot secretaru’ dă ordine de control de închidere, de sancţionare a firmelor îmi vine să întreb: Este normal?

Când toată lumea pune presiune pe control şi sancţiune – ghici ce o să se întâmple? Poliţia locală prin „agenţi " o să se umfle în pene la tot amărâtu’, corpul de control de la pompieri o să pună nişte condiţii de va trebui să aibă fiecare firmă propria maşină de pompieri şi o să fie închise firme ca să se poată justifica controalele... Şi unde o să ajungem?

Tinerii cer jos corupţia, dar tot tinerii evită spaţiile deschise şi se înghesuie toţi în bombe… De ce? Pentru că e mai intim, înţeleg, dar periculos şi uite cum ar trebui să se facă la tot barul din oraş încă 2 uşi sau riscă să fie închise.

Mă bucur din suflet că iese lumea în stradă şi îşi cere dreptul dar ce vină mai are acum Plagiatorul? Sau Piedone – când ei în cazul de faţă au respectat legea şi, să fim serioşi, nu putem sta toţi cu ochii pe discoteci. Ei au vina că aruncă cu banii exact unde nu trebuie, mii de agenţii care distrug bugetul statului, avem bugetari care nu au ce căuta pe posturile alea şi care acum stau liniştiţi la căldură şi zic „las’ să-i amendeze că au bani, las’ să facă ce trebuie poliţia!” Şi eu zic ok, las’ să ne pună la punct, să ne închidă pe cei care nu suntem în regulă pentru că în politică e cam gata cu şmecheria şi acum vine rândul instituţiilor şi agenţiilor unde se va face ordine…

Gata cu fazele „dacă tata e şef la drumuri, eu am basculă şi facturez cât şi cum vreau!”… Gata cu „eu şef la poliţie şi nevasta pe la finanţe”... Sper!

Ideea era că nu sunt de acord cu controale comandate de prefect, primar, preşedinte consiliu... ISU a fost, a verificat, a dat sfaturi, ne-a explicat unde avem probleme şi cum să le rezolvăm şi asta am şi făcut, dar când se cer amenzi şi sancţiuni numai să ţină scaune călduţe – nu sunt de acord.

Clarificări:

Am o problemă cu bugetarii – Da, consider că sunt prea mulţi şi nu îi putem duce în spate la nesfârşit!

Am o probemă cu ISU. Sunt profesionişti, să îi lase să-şi facă treaba.

Am o problemă cu politicienii – Da, dar se va rezolva la anul când sunt alegeri, dacă nu votăm iar după televizor!

Am o problemă cu comercianţii – Şi mai ales cu cei care nu îşi plătesc taxele…

Am multe probleme? Da , dar se vor rezolva...

Alex G.

3155 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro