Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  72 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FII REPORTER: Carnagiu. Tăieri masive în Pădurea Codrişor (FOTO)

17/12/2015 08:32:31  
Orice biciclist care a fost măcar o dată pe Codrişor ar privi înmărmurit la tăierile masive din pădure. Sperăm să nu fie începutul unui carnagiu". Pe noi, ca biciclişti, ne deranjează când se taie pădurile! Şi nu putem să tolerăm o tăiere masivă care să includă chiar şi cea mai mică parte din traseele noastre (puţine, oricum).

Vă contactez din perspectiva unui împătimit biciclist care, o mare parte din vară, practică ceea ce îl pasionează în pădurea Codrişor.

Un prieten mi-a trimis o poză cu o pădure defrişată, pe care scria „Tăieri masive în pădurea Codrişor".

Am spus că nu cred până nu văd (pentru noi – şi nu numai – ar fi unul dintre cele mai cumplite lucruri pe care le-am putea auzi).

Aşa că, ieri dimineaţă m-am pornit spre locul amintit în speranţa că voi găsi totul „intact".

Odată ajuns sus, am constatat că poza primită de la prietenul meu era adevărată. Am reuşit să stau de vorbă cu un „angajat” (după cum spunea el). Era un simplu om dintr-un sat din apropiere care „a fost trimis să strângă resturile de lemne”. Tot el mi-a spus că „această pădure se taie pentru a fi replantată” (lucru ordonat de ocolul silvic). Deocamdată „tăierile au fost întrerupte pentru că vine Crăciunul şi Anul Nou” şi angajaţii au concediu.

Eu am rămas fără cuvinte când am văzut că au tăiat pădurea... Orice biciclist care a fost măcar o dată pe Codrişor s-ar simţi la fel de înmărmurit ca şi mine.

Sperăm că acesta să nu fie începutul unui „carnagiu". Pe noi, ca biciclişti, ne deranjează când se taie pădurile, în general, pentru că sunt locurile noastre „de dat", dar nu putem să tolerăm o tăiere masivă care să includă chiar şi cea mai mică parte din traseele noastre (puţine, oricum).

De altfel, singurele trasee single track, construite cu lopata (de mână), din jurul Bistriţei sunt doar pe dealul Codrişor, acestea fiind în număr de două – adică absolut deloc multe! Pe deasupra, pe aceste trasee se desfăşoară în fiecare an concursul de downhill „Flow Ride", ajuns în anul curent la cea de-a patra ediţie.

Participanţi au fost chiar din judeţele Constanţa, Iaşi şi Galaţi! Orice mountain-biker din Bistriţa a auzit de concurs, daca nu cumva a şi participat…

Până acum nu s-au tăiat copaci din jurul traseelor de biciclete de pe deal şi sperăm să nu se ajungă acolo. De aceea am apelat la dumneavoastră. Nu ne deranjează atât de tare tăierile în sine (chiar dacă toţi copacii dau un aer aparte traseelor), cât faptul că traseele vor fi sigur distruse de utilajele destinate transportării lemnului de la locul tăierii.

Am mai observat un lucru: au fost tăiaţi arborii dintr-un anumit perimetru, neţinându-se cont de vârsta lor. Veţi vedea într-una din poze un arbore tânăr – sau ce a mai rămas din el, de fapt – care nu avea, după părerea mea, niciun motiv să fie tăiat.

Pozele au fost făcute ieri, 16 decembrie, în jurul orei 12, când m-am întâlnit şi cu acel angajat...

Vorbesc şi în numele mountain-bikerilor din Bistriţa, care sunt sigur că au aceleaşi temeri ca şi mine.

Cu multumiri, Andrei Burian

4512 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro