Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  107 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FII REPORTER: Când lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba...

14/10/2016 10:12:19  
Am urmărit îndeaproape modernizarea Spitalului de Urgenţă Bistriţa şi eram curioasă dacă schimbarea în bine e doar la nivel de „poleială” sau şi în „inimă”. Dureros e că, deşi s-a „machiat” frumos, SUJ BN e încă plin de puncte negre... Am fost internată de curând în spital, deoarece am adus pe lume o nouă viaţă.

Într-adevăr, secţia de Ginecologie arată frumos, în saloane nu e înghesuială, etc. Există şi personal excepţional, de la infirmiere la doctori. Există şi aşa ceva. Există oameni care îţi vorbesc frumos! Există şi părţi bune. Dar nu doar despre asta vreau să spun...

Sunt câteva lucruri care nu mi se par „demne” de un spital în care se investesc sume exorbitante, de un spital la care, culmea, vor să vină şi cei de peste hotare.

1. Curăţenia: când intri în spital, arată frumos. Dar dacă stai în el, îţi dai seama că... pute. Să vă explic: veneau doamnele infirmiere să adune gunoiul (iar la secţia serial la care am fost eu, asta înseamnă 3 pungi de gunoi: cea cu resturi menajere, cea cu pamperşi şi cea cu... secreţii. Ei bine, doamnele goleau conţinutul, dar lăsau tot aceleaşi pungi de gunoi. Păi, doamnelor dragi, ce se scurge din conţinut rămâne pe pungă... şi PUTE! Într-atât de scumpe să fie oare pungile noi de gunoi?

Şi tot legat de curăţenie: datul cu mopul pe mijlocul salonului, ştersul prafului cu aceeaşi cârpă în toate saloanele, fără măcar să o mai scuturaţi, spălaţi, clătiţi, etc, se numeşte lucru de mântuială.

2. Liniştea: mai ales la secţia Ginecologie, liniştea e esenţială, pentru că mamele au nevoie de odihnă. La 5:45 intrau infirmierele ca să tragă mopul pe mijlocul salonului. Dar intrau ca la război. O gălăgie ce făceau...! Dădeau cu mopul de ce apucau, iar mamele... mai dormi dacă poţi (mai ales dacă îţi trezeau şi copilul). La curăţat baia veneau câte 3, ca să poată bârfi despre doctori, făcând gălăgie enormă şi neţinând cont că de multe ori şi mamele si copiii dormeau. Si exemplele pot continua.

3. Graba: toată lumea e pe grabă. De la asistente, la infirmiere. Mai ales dacă te externezi. De la ora 9, de când afli că vei părăsi spitalul, infirmierele vin din 20 în 20 minute să te intrebe: „No, da' nu mai plecaţi?!”, ca ele să poată să schimbe patul. Până la urmă, oricum nu au răbdare şi vin de îţi schimbă lenjeria. Iar tu, care ai născut de două zile, eşti cumva obligată, până când pleci, să stai pe un colţ de pat, cu bagajele lângă tine, aşteptând să fie gata hârţogăria (uneori şi până la ora 18!), pentru că doamnele infirmiere nu au răbdare.

4. Proasta organizare: dacă eşti externată în ziua în care nu se face vaccinul de tuberculoză (desfac fiola de vaccin doar la un anumit număr de copii care trebuie vaccinaţi), eşti chemat în următoarea zi la spital pentru a-ţi vaccina copilul. Ţi se spune ora la care să vii, iar tu, ca tot omul cu bun simt, ajungi cu cinci minute mai repede, ca să nu laşi cadrele medicale să aştepte după tine.

Doar că, o dată ce ai ajuns, ţi se spune să aştepţi, că doamnele nu sunt gata şi eşti forţată să stai în picioare cu copilul în braţe zeci de minute şi multe mame sunt cusute, aşa că nu pot sta pe scaun. După ce trece sfertul academic, te iei şi suni din spital la spital şi le spui: „M-aţi chemat la ora x să fiu aici pentru vaccin. Deja stau de mai bine de 20 minute pe hol şi aştept. Deja îmi e rău de la stat în picioare!”.

Răspunsul e cât se poate de năucitor: „Mai aşteptaţi. Să vedem câţi copii sunt de vaccinat!” Asta înseamnă că, dacă nu au numărul care trebuie, te pot purta din nou pe drumuri, într-o altă zi. Iar dacă încerci să ceri explicaţii, ţi se retează scurt: „Trebuia să sunaţi înainte să veniţi aici!”.

Păi da, dar atunci la ce ne mai programaţi, dacă tot nu ne luaţi la ora programată şi ne mai şi certaţi că nu am sunat?!?

În rest, aşa cum spuneam, sunt şi lucruri bune şi oameni extraordinari, dar sunt şi anumite aspecte care chiar nu pot fi trecute cu vederea. Nu într-un spital care se vrea european...!

F. Danciu

8812 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro