Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FII REPORTER: A fost mustrat de Poliția Locală pentru că a intrat pe terenul Colegiului „George Coșbuc” Năsăud - de acum, „spațiu privat”!

16/03/2018 16:23:55  
Baza sportivă a Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud a devenit spațiu privat, spun polițiștii locali care l-au muștruluit pe un tânăr năsăudean pentru că a ieșit acolo la mișcare. De zeci de ani, baza e luată cu asalt de tinerii care doresc să practice diverse sporturi gratuit, fiind un loc de tradiție pentru ieșirile la baschet sau fotbal.

Baza sportivă a Colegiului Național „George Coșbuc” este o locație legendară în Năsăud. Ca licean, mi-am petrecut o mare parte din timp în acel loc. De obicei după școală pentru că, în timpul orelor, doar două erau pe săptămână rezervate sănătății fizice prin sport... Baza era locul unde jucai basket și fotbal până seara, locul unde îți dădeai întâlnire cu gagica sub pom pe dale, unde te vedeai la țigară în pauza mare, sau la bere de Maial. Baza era pentru mine, unul din primele 3 locuri unde fără telefon sau chat, îmi căutam în vacanța de vară prietenii când ieșeam.

Astăzi, folosesc acel loc dimineața pentru că e unicul loc cu o pistă de sprint măsurată și o bară de tracțiuni, disponibile gratis în Năsăud, la ora 6 dimineața când lupul meu are chef să-și alerge oasele, pentru a fi zâmbăreț și prietenos toată ziua. De multă vreme m-am prins ca nu-i nevoie decât de câțiva km alergați variat dimineața și câteva flotări plus tracțiuni ca să poți funcționa fizic perfect. Nu-i nevoie nici de trenduri, nici de personal traineri. Ai nevoie doar să-ți începi ziua cu tine.

Ieri dimineață am poposit mai mult pe bază. Ajutam niște elevi năsăudeni de la un club din oraș, să se pregătească pentru Cupa Națională de Freestyle Kickboxing. Am intrat printr-o gaură în gard. Deși baza arată la fel ca acum 11 ani, când o foloseam legal ca și elev, mai nou cică nu e voie... Am văzut cât de urât se uita doamna care se ocupă cu ordinea și curățenia, la 7.30, când am ieșit „prin efracție” din incintă, dar nu a zis nimic așa că, politicos, am salutat-o, am băgat patrupedele și echipamentul de box în mașină și am plecat la duș.

Ridicându-mi noul buletin la orele 8:30 de la Primărie, am fost interpelat de Poliția Locală, pentru o reclamație pe care doamna cea fără de glas o depusese la domnii polițiști împreună cu fotografii, pentru a îmi dovedi vinovăția de golan. Poliția locală mi-a sugerat chiar că, există destul loc pe "stadion" și că nu trebuie să încalc proprietăți private pentru a mă mișca gratuit.

Am scăpat de muștruluială scrisă spunându-i stimabilului că îmi încercasem norocul în acea dimineață și acolo dar, haita de 14 câini vagabonzi ai taximetriștilor ocupa teritoriul dinaintea mea... Mă întreb dacă consiliul profesoral al Colegiului și-a dat seama când a pus acel lacăt pe poartă că oprește unica șansă a unui copil să ia contact cu un coș de baschet în aer liber, pe o rază de minim 10 km.

Știu baza aia de 25 de ani și nimeni nu a furat sau distrus vreo jucărie. S-au mai indoit inelele de basket și s-au mai copt scândurile de la panou dar eu zic că pentru aia sunt puse...

Oare se mișcă prea mult copiii? Oare de mingile lor nu încăpem sau de burțile lor "sedentar-tabletare" și alergice la aer curat? Există peste 500 de abonamente la sălile de sport și cursurile de fitness sau arte marțiale din oraș. Totuși, niciun spațiu amenajat gratuit din bani publici. Ce să mai vorbim de spații pentru animalele de companie sau piste de biciclete unde să nu dea beamveul peste tine. Suntem pe locul doi la mortalitate in Europa și conducem detașat prin atacuri cardiovasculare, cancer și diabet. Mă întreb de ce, domnilor profesori și edili?

Oare de la prea multă mișcare, de la prea multe spații sau de la lacăte și lipsuri?

Sergiu Pop

Foto: vară, 2017

3225 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro