Asociatia Pro Familia a lansat astazi proiectul de "Consolidare anteprenoriala pentru femeile vulnerabile". Proiectul prevede eliminarea excluziunii sociale a femeilor din medii vulnerabile si ajutorarea acestora pentru formare profesionala si consiliere in vederea orientarii sociale si economice.
Asociatia AFI ProFamilia Bistrita considera ca toti trebuie sa avem sanse egale in ce priveste viata sociala si economica, formarea profesionala si consilierea oferita pentru imbunatatirea vietii.
Din acest motiv, Asociatia, a lansat astazi oficial proiectul strategic „O interventie integrata in vederea consolidarii antreprenoriatului social al femeilor vulnerabile”.
Proiectul se va derula pe o perioada de trei ani iar obiectivele sale sunt eliminarea excluziunii sociale si profesionale a femeilor apartinand grupurilor vulnerabile. Astfel, se doreste asigurarea egalitatii de sanse, constituirea structurilor de sprijin, respectiv a centrelor de resurse pentru economia sociala si infiintarea intreprinderilor sociale care vor contribui la o dezvoltare durabila si cresterea calitatii vietii.
In cadrul acestui proiect vor fi cuprinse trei grupuri tinta.
“Primul grup este format din 60 persoane care vor participa la programe de pregatire si specializare pe teme privind incluziunea sociala. Al doilea grup este constituit din 540 de femei din medii vulnerabile care vor beneficia de servicii de consiliere si orientare profesionala in domeniul economiei sociale iar cel de-al treilea grup, format din 330 femei vor fi initiate in arta anteprenoriatului social” a explicat in cadrul unei intalniri organizate astazi la Hotel Cora, managerul proiectului, Doina Ioana Monda.
Accesul la cursurile de formare si la serviciile de consiliere este gratuit si egal pentru toti membrii grupurilor tinta.
Totodata, prin acest proiect se doreste angajarea a 125 de persoane si infiintarea a trei intreprinderi sociale, una in Bistrita, una in Timisoara si una in Murgeni.
Valoarea proiectului este de 20.840.500 lei cofinantat prin Fondul Social European al POSDRU 2007-2013.
Partenerii proiectului sunt Primaria orasului Murgeni, judetul Vaslui, Societatea pentru Copii si Parinti SCOP Timisoara, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj Napoca si Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A.
La evenimentul de lansare a proiectului au participat 40 de persoane de la diferite asociatii si fundatii, Anca Irina Nitoiu, consilier sef la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, Maria Oltean, consilier AJPS BN, Margit Moldovan, directorul general DGASPC BN, Ioan Peteleu, presedinte Club Lions, reprezentanti ai CCI BN, inspectorul sef ITM BN, Otilia Berbecar, directorul DSP BN, Anca Andritoiu s.a.