Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  16 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015”Faultat” la împărțirea bugetului, primarul din Lunca Ilvei a reușit imposibilul: o investiție unicat în România!

23/02/2015 12:01:08 Felicia SZUCS  
Căldură asigurată prin preluarea agentului termic de la o firmă din comună, pentru prima creșă funcțională din mediul rural din județ și locatarii celor două blocuri ANL construite în Lunca Ilvei. Asta a reușit administrația din Lunca Ilvei, în condiții vitrege: în ultimii patru ani, din tortul bugetului județean acolo nu a ajuns nicio feliuţă.

Beneficiarii celor 32 de locuințe ANL construite în Lunca Ilvei, ultimele date în folosință la sfârșitul anului trecut, copiii care frecventează creșa din comună și utilizatorii sălii de sport nu au avut de suferit de frig în aceast iarnă. Și asta nu pentru că s-au încălzit la gura sobei, pe cont propriu, ci toate imobilele au fost racordate la un sistem centralizat de furnizare a agentului termic. Inspirat de practicile întâlnite în străintate, primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupșan, a decis să folosească ceea ce avea la îndemână și în alte locuri se ignoră: agentul termic produs de o fabrică din zonă. Administrația comunei a preluat agentul termic de la fabrica firmei Silvania și printr-un schimbător de căldură a conectat la sistemul centralizat de încălzire blocurile ANL, clădirea creșei și sala de sport. ”Ce am mai făcut, probabil este un lucru unicat în România. Întreaga investiție a costat 6 milioane de lei, suportată exclusiv din bugetul local. Pentru comunitatea noastră este un lucru extraordinar” spune Flaviu Lupșan, primarul comunei Lunca Ilvei.

Creșa din Lunca Ilvei, care este deja frecventată de 18 copilași, a fost construită ca parte a celui mai mare proiect integrat din Transilvania finanțat cu 6 milioane de euro din fonduri europene, derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ilva-Someș. Acesta a presupus realizarea drumului de legătură dintre comunele Lunca Ilvei-Șanț, construcția unei stații de clorinare și a unei creșe în Lunca Ilvei și amenajarea unui muzeu de port popular în Șanț.

În ceea ce privește blocurile ANL, acestea au fost construite prin programul Agenției Naționale pentru Locuințe, iar ultimele chei au fost înmânate beneficiarilor în luna decembrie 2014.

6069 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro