Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Fără niciun comentariu, consilierii l-au mandatat pe Radu Moldovan să semneze pentru documentația de licitație pentru salubritate

14/12/2016 11:42:03 Raluca NECHITI  
Deși ieri același proiect de hotărâre a stârnit numeroase discuții în Consiliul Municipal Bistrița, în cele din urmă proiectul fiind respins, astăzi proiectul a ajuns pe masa consilierilor județeni care nu au avut curiozitatea să întrebe absolut nimic.

Cei 62 de primari din județ și președintele Consiliului Județean sunt convocaţi în această după-amiază la o ședință a ADI - Deșeuri, pentru a aviza documentația de atribuire prin concesiune a serviciului public de salubrizare, respectiv activitatea de colectare, transport, depozitare și transfer a deșeurilor municipale inclusiv a deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud.

Actele la care ADI - Deșeuri a muncit mai bine de patru luni sunt gata în cele din urmă și au fost avizate favorabil de consilierii județeni fără niciun comentariu.

Cei de la Primăria Bistrița susțin că în acte ar exista o serie de neconcordanţe și au avizat negativ acest proiect, însă consilierii municipali nu a avut nicio curiozitate mergând pe mâna inițiatorului proiectului, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Țintean.

În expunerea de motive se arată că „documentația de atribuire cuprinde toate informațiile necesare pentru a asigura ofertantului o informare completă, corectă și explicită cu privire la modul de organizare, desfășurare și aplicare a procedurii de atribuire a contractului de delegare a gestiunii”.

Noul contract cu operatorul de salubritate va fi semnat pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire la cinci ani și îl va obliga pe noul câștigător al licitației să semneze în maxim doi ani și jumătate contracte cu minim 50 la sută dintre utilizatorii persoane fizice, al căror număr ajunge acum la 214.415.

De asemenea, în documentația de atribuire a fost prevăzut și cuantumul redevenței care a fost stabilit la 1.676.280 lei.

În același document, Ioan Țintean arată că prin aplicația de finanţare aferentă au fost stabilite tarifele maximale cu luarea în calcul a gradul de suportabilitate al populaţiei. Astfel, tarifele maxime avute în vedere pentru mediul urban sunt: 128,21 lei/persoană/an, fără TVA.

Noua documentație de atribuire precizează și numărul corect al utilizatorilor care vor beneficia de serviciu public de salubritate, astfel în total vor fi 214.415 persoane fizice din care 79.582 locuiesc în cele patru orașe din Bistrița-Năsăud și 134.833 de utilizatori vor fi în zona rurală.

De asemenea, numărul agenților economici sau a instituțiilor publice care vor beneficia de servicii de salubritate este de 5.270, iar pentru agenţii economici/instituţii publice tariful este de 558,60 lei/tonă fără TVA.
 

3077 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro