Angajatii Oficiului Judetean de Posta Bistrita-Nasaud au scapat de disponibilizari. In cadrul institutiei nu s-au facut reduceri de personal, chiar daca aceasta a fost afectata de criza si de concurenta existenta pe piata serviciilor de curierat!
Criza economica a facut ravagii in mai toate institutiile de stat, dar si in randul societatilor private. Mii de angajati din sectorul public si din cel privat au fost disponibilizati, numarul somerilor ajungand la cote alarmante in ultimii trei ani.
Exista insa si cazuri mai fericite, una dintre institutiile care nu s-a vazut nevoita sa faca disponibilizari fiind Oficiul Judetean de Posta Bistrita-Nasaud. Directorul institutiei recunoaste ca intreg sistemul judetean de curierat a fost afectat insa acesta spera ca pana la sfarsitul anului sa iasa din impasul in care s-a ajuns.
"Speram ca pana la sfarsitul anului sa iesim din impasul in care am fost adusi fara voia noastra. S-au facut reduceri in Posta Romana, nu e cazul judetului Bistrita-Nasaud. La noi nu s-au facut reduceri, cei care au plecat din sistem sunt angajatii care au iesit la pensie sau si-au dat demisia, dar am angajat altii in locul lor. Mai avem si persoane care sunt in concediu de maternitate", a explicat Mihail Dipsan, directorul Oficiului Judetean de Posta Bistrita-Nasaud.
Intrebat daca Posta Romana a avut de pierdut in fata firmelor private de curierat la nivel judetean, acesta a declarat ca intr-adevar unele au facut concurenta neloiala institutiei. Nu putine sunt insa persoanele care se adreseaza in continuare Postei, avand in vedere ca majoritatea actelor oficiale din intreaga tara ajung la destinatar prin intermediul acesteia.
"A pierdut putin in fata acestora, ar fi niste probleme care ar trebui rezolvate, vorbesc de concurenta neloiala a firmelor de curierat si a unor banci, am gasit indemnuri scrise care le cereau oamenilor sa vina sa plateasca la dansii ca au conditii mai bune", a spus Mihail Dipsan.
In lipsa finantarii, conducerea institutiei nu se gandeste la investitii, deocamdata spera sa nu ajunga in situatia de a nu-si mai putea plati angajatii. De mentionat este faptul ca veniturile Postei Romane parvin de la companiile mari, precum Electrica sau alte companii guvernamentale cu care institutia are semnate contracte. Practic, aceasta incaseaza facturile acestor companii si percep un anumit procent.