Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FACEBOOK POLICE: Stați că vine mini-era glaciară, și cu ea și zăpada în Wonderland! Zice prefectul, nu-i glumă!

15/02/2018 08:48:00 BISTRIȚEL  
Dacă nici noi n-avem prefect simpatic, atunci cine? Vorbele lui, pansament pe rană, nu alta, soare aduc în sufletele nostre. Nu vă mai necăjiți că nu-i zăpadă în Wonderland că o să fie. Zice prefectul, om citit, care știe tot ce zic cercetătorii ăia britanici, desigur, că ăia-s oameni serioși...

Așa liniște și bine era în Palatul Administrativ că aproape și uitasem că există. Și, pac, cum stăteam noi așa, iese prefectul nostru la declarații pe Facebook. Pentru cei care n-aveți un cont pe rețeaua de socializare sau ați ratat postarea postăm textul:

 

„Ceea ce în urmă cu puțini ani părea de domeniul SF, acum face parte din realitatea noastră: Pârtia Cocoș din Bistrița!

Dacă datele climaterice ale ultimilor ani se vor menține (nemaivorbind de mini-era glaciară anunțată de către cercetători) și cu unele ajustări ale actualului proiect (toate pârtiile din lume ajung la parametri maximi după câțiva ani de funcționare și corecții), vom schia aici la noi acasă mai multe zile pe sezon decât în alte locuri din țară sau străinătate.

Vor fi în continuare cârcotași și contestatari, dar eu am văzut în weekend sute de bistrițeni care s-au bucurat de schi, de soare și de aer curat într-o zonă care poate deveni prin activități de sport și divertisment derulate atât iarna cât și vara cu adevărat un Wonderland!”

 

Dacă ni se permite și fără supărare, am avea și noi niște comentarii pe text, că la asta ne pricepem. Am începe prin a-l anunța pe domnul prefect că Pârtia Cocoș exista la marginea Bistriței de câțiva zeci de ani. Doar că era puțin mai încolo și nu avea telescaun, cum nostalgic își amintește prefectul. Asta de acum, cu struț, e într-adevăr ceva nou, de domeniul SF, ce chiar nu ne puteam imagina. 

 

Dacă datele climaterice ale ultimilor ani se vor menține” - a fost sigur o greșeală de redactare. Nu de alta, dar dacă se mențin datele ăstea, ciuciu zăpadă pe Cocoș. Că e tot mai puțină zăpadă, ne amintim noi, ăștia de n-am părăsit orașul în ultimele 10 ierni - de exemplu. 

 

Mai departe, om citit, domnul prefect ne redă optimismul și ne anunță că cercetătorii, sigur britanici - că ăia-s cercetători serioși - anunță mini-era glaciară. Nu știu ce cărți am citit noi și ce cercetători am luat în serios, că ai noștri ne-au înnebunit de câțiva zeci de ani cu încălzirea globală.

 

Acu, noi pe cine să credem? Pe cercetătorii cu încălzirea globală sau pe cercetătorii lu’ domnu’ prefect care anunță mini-era glaciară?  Ceva e clar: nu citim aceleași cărți, nu urmărim aceleași documentare. Nu-i nimic, nimeni nu-i perfect, optimism și zăpadă să fie.

 

Și dacă dă Domnul dreptate cercetătorilor prefectului, aflăm mai departe că putem schia pe Cocoș dacă mai face primarul Ovidiu Crețu niște ajustări la actualul proiect. Ăstea costă, nu? Dar, n-o puteam face noi bună din prima, să nu mai fie nevoie acu de ajustări? Deci, cu două condiții îndeplinite, era glaciară (dă-le naibii de precipitații, frig să fie) și cu niște bani băgați în ajustări ale actualului proiect, prefectul ne dă asigurări: „o să schiem mai multe zile pe sezon decât în alte locuri din țară și străinătate”.

 

Înțelept, prefectul știe că vor mai fi în continuare cârcotași și contestatari, dar ne asigură că a văzut în weekend sute de bistrițeni care s-au bucurat pentru câteva ore de schi, soare și aer curat.

 

Câteva sute, domnul prefect, dintr-un oraș cu zeci de mii de bistrițeni. Într-un punct, trebuie însă să-i dăm dreptate și cădem de acord. Ar putea fi mai mulți bistrițeni fericiți în Wonderland dacă proiectul ăsta s-ar face util pe timp de vară. Bine, și pentru asta trebuie alți bani, dar banii nu sunt o problemă la Bistrița. N-avem noi bani de drumuri ca-n palmă pe ulițele din oraș, dar de proiecte din ăstea sunt, cu carul se aduc.

 

 

În rest, să vină era glaciară că ne-am da și noi de toți banii cu schiurile prin Wonderland! Până atunci cârcotim, ce naiba să și facem de atâta plictiseală. 

2669 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro