20 de muzee din intreaga tara participa la Bucuresti la expozitia "Muzeele din Romania intre classic si modern". Muzeul de Arta Comparata Sangeorz-Bai a expus si el o suita de instalatii si fotografii care-i evidentiaza unicitatea.
Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Muzeul National de Istorie au organizat la Bucuresti expozitia “Muzeele din Romania intre classic si modern sau ipostaza unei renasteri, proiecte muzeale 1990-2010”.
Vernisajul a avut loc in 30 iunie iar printre cele 20 de muzee care au venit cu exponatele sale se numara si Muzeul de Arta Comparata Sangeorz-Bai.
Acesta participa cu o suita de instalatii si fotografii care ilustreaza foarte bine tema propusa de organizatori si evidentiaza prin ce se deosebeste de celelalte muzee.
Muzeul de Arta Comparata Sangeorz-Bai isi are inceputul ca punct muzeal orasenesc in anul 1970 prin donatia de pictura facuta de Ileana Antonu, artist plastic. In timp, punctul muzeal si-a imbogatit patrimoniul cu piese de factura etnografica, specifice zonei, documente si carte veche, expuse in trei incaperi apartinand Casei de Cultura din localitate.
In anul 1975 primeste ca spatiu propriu cladirea fostei gradinite situata pe str. Republicii, nr. 68, locatie pe care o pastreaza pana astazi.
La aceasta ora, in muzeu pot fi admirate lucrari de arta contemporana – sculptura (lemn, marmura, piatra, metal), pictura, fotografie, grafica (desen, xilogravura, litogravura, linogravura), ceramica, portelan, teracota – a 135 de artisti. Piesele etnografice existente permit comunicarea intre trecut si prezent.