La finele lunii octombrie 2015, din cauza unor lucrări efectuate fără autorizație, o porțiune din drumul care leagă satul Colibița de civilizație a fost rupt, pe o bună bucată de zeci de metri, după ce proprietarii unui teren au început să construiască un gard. Încă se caută soluții și se lucrează la acte...
În această zonă terenul instabil a luat-o la vale și o bucată de câțiva zeci de metri de drum s-a rupt, iar circulația se desfășoară cu dificultate. Incidentul, petrecut la finalul lunii octombrie, nu este unul singular. Și alți proprietari de teren care au vrut să își amenajeze terenurile au săpat prea mult în mal și prea aproape de drum, iar acesta a luat-o la vale.
O situație similară a fost în urmă cu mai bine de trei ani, însă autoritățile nu au reușit nici până acum să ajungă la o înțelegere cu proprietarul terenului care ar fi trebuit să refacă drumul... Zona este în continuare una extrem de periculoasă și denivelată.
După ce în toamna anului trecut a apărut o problemă similară, autoritățile s-au mobilizat și au descoperit cine este de vină pentru porțiunea de drum distrusă de construcțiile făcute fără autorizație.
Polițiștii au amendat cinci persoane fizice și juridice care au fost descoperite că au muncit în zona respectivă, valoarea totală a amenzilor ajungând la 8.000 de lei. Între timp, între administratorul drumului, Consiliul Județean și proprietarii terenului au avut loc mai multe discuții, încercându-se găsirea unei soluții amiabile de rezolvare a problemei.
Consiliul Județean a comandat și o expertiză în zonă pentru a vedea ce lucrări sunt necesare pentru aducerea drumului la forma inițială și la ce valoare se ridică acestea.
Expertiza ar trebui să fie gata cât de curând și, odată ce vremea va permite, să se înceapă în această zonă lucrările, pe cheltuiala celor care au distrus drumul.
Conducerea Consiliului Județean speră să rezolve problema pe cale amiabilă, iar vinovații să plătească de bună voie costurile legate de reparațiile la drum, însă președintele CJ, Radu Moldovan, nu exclude posibilitatea acționării lor în instanță dacă vor refuza să refacă asfaltul și să consolideze drumul în zona respectivă.
Iarna a trecut cu emoții pentru localnici, dar și pentru autoritățile locale, temându-se că fisurile ar putea distruge întreg drumul și lăsa izolată localitatea. Din fericire, iarna nu a fost una atât de grea, iar cantitățile de precipitații căzute, deși au contribuit și ele la deteriorarea zonei respective, nu au fost atât de periculoase încât să distrugă drumul în totalitate.