În ultima ședință, aleșii de la județ au alocat o sumă deloc mică pentru construcția unui lift exterior care ar urma să fie folosit de persoanele cu dizabilitați. În CJ nu există astfel de angajați, așa că o bună parte din consilieri pun la îndoială necesitarea unei astfel de construcții.
„Consiliul Județean are o idee oarecum năstrușnică la prima vedere și am cerut explicații - cea de-a face un lift exterior la Consiliul Județean. O clădire cu două etaje + mansardă sau trei etaje, depinde cum privim lucrurile, o clădire în care-și are sediul și Prefectura, o clădire importantă din punct de vedere administrativ - nu este mai puțin adevărat, dar o clădire care are niște reguli instituționale și în care trebuie să se desfășoare comunicarea cu cetățeanul în parametrii instituționali. Evident că solicitând explicații, atât la comisia de urbanism cât și la comisia de buget mi s-a spus că acel lift ar fi necesar pentru persoanele cu dizabilități. Reacția noastră a fost promptă: nu înțelegem de ce ca o persoană cu dizabilități să fie chinuită să urce, chiar și cu liftul până la etajul doi sau trei, atâta vreme cât la parterul Consiliului Județean există o sală de audiențe, iar funcționarul public din Consiliul Județean ar putea cobori până la parter. Este de bun simț și este firesc ca funcționarul public, plătit din bani publici, să manifeste un pic de decență și de considerație față de cetățeanul care vine în audiență, fie el cu dizabilități sau fără. Evident că am pus întrebarea, există cumva și persoane cu dizabilități angajate la Consiliul Județean. Mi s-a spus că nu! Asta este iar o mare problemă. De ce persoane cu dizabilități n-ar putea fi angajate la Consiliul Județean, eu unul am lucrat foarte bine cu persoane care nu aveau plăcerea vederii și vă spun sincer că sunt niște persoane extraordinare, foarte riguroase și de care te poți ajuta... Dincolo de acest lucru, necesitatea unui lift exterior pentru a asigura accesul unor persoane cu handicap, la etajul 2 - 3 al Consiliului Județean nu-l vedem, mai degrabă am înțelege ca o serie de măsuri cum ar fi instalarea unui trotuar mobil care să faciliteze într-adevăr accesul persoanelor cu handicap locomotor în interiorul instituției și mai necesar ar fi ca semnalele vizuale și tactile să fie instalate şi la nivelul Consiliului Județean. În momentul de față nu o să vedeți nimic de acest fel. Plus că, în fața instituției parcarea este rezervată pentru mărimile momentului – președinte, vicepreședinți, în loc să fie asigurate locuri de parcare pentru persoane cu handicap. Iată câteva puncte pe care le considerăm noi, consilierii PNL, importante. Sunt lucruri care s-ar putea face cu bani mai puțini, nu cu 250.000 de lei și banii ar putea fi direcționați spre eficientizarea activității Consiliului Județean", a declarat în ultima conferință de presă consilierul județean Eugen Curtean.
Consiliul Județean, cu voturile a doar 17 consilieri, a aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară, prilej cu care au fost alocați 250.000 de lei pentru construcția unui lift exterior la Palatul Administrativ, care să fie folosit de persoanele cu dizabilitați.