Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  68 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Eu și lumea

23/05/2013 15:22:44  
Aș vrea să fiu un om normal intr-o lume în care foarte multe mi se par anormale. Vad, în fiecare zi fetițele de șase-șapte ani care vor să pară mai mature; vorbesc despre modă și machiaj. In revistele de vârsta lor, deasemenea există cadouri constând în rujuri, oje sau chiar farduri.

Fetele mai mari de paisprezece-cincisprezece ani, vor să pară și ele mai mature. Incep să-și vopsească părul, să meargă la solar sau să folosească creme, vrand să arate de varsta celor de la facultate, deseori fiind intrebate în ce an al facultății sunt sau ce fel de facultate fac.

Grupuri de fete și băieți nu se pot abține in cele șase ore să nu meargă dupa colțul școlii să fumeze câte o țigara sau să bea câte o bere. Daca încerci să porți o conversație cu cineva de vârsta ta despre o carte sau despre vreun compozitor, cel cu care porți conversația va incepe să râda spunându-ți că ești demodat și că pe el îl interesează alte lucruri: ce telefoane grozave au mai apărut, care sunt hainele care se poartă în acest sezon sau cât de grozave sunt unele mărci de masini. Puțini se gîndesc la o meserie frumoasă pentru cînd vor fi mari.

Aproape toți se gîndesc la cum să câștige mulți bani, ce fel de mașini își vor cumpăra sau cît de mare le va fi casa. Anormal mi se pare că unii copii de vârsta mea nu merg pe jos sau n-au circulat vreodată cu trenul. Mașina-i duce peste tot. La fel ca si parinții lor; merg cu mașina să cumpere o pâine, iar unii profesori vin zilnic cu mașina, desi stau foarte aproape de școală. Anormalul îl văd peste tot, îl văd de dimineața de cînd mă trezesc și mă îndrept către geam.

Văd drumul către școală nou asfaltat, mărginit de șanțurile pline de buruieni și gunoaie. Văd biserica săsească mare si impunătoare lăsată în paragină și văd placa de pe zidul ei unde scrie “Pericol de prabușire”. Am învatat la istorie că suntem un popor de oameni harnici. Unde sunt oamenii harnici care să curețe șanțurile si să îngrijească biserica? Anormalul îl vedeam și pe geamul clasei de la școala primară. Când mă uitam pe geam vedeam în curtea școlii capela satului. Cât de normal este ca în aceeași curte să fie și înmormantare și copii care ies la recreație?

Stau în geamul magazinului meu și tot anormalul îl privesc: înainte vedeam biserica ortodoxă și colegii care îsi așteptau autobuzul. De câtva timp văd o terasă care s-a asezat peste geamul meu și peste trotuarul pe care mergeau copii la școală si la grădiniță. Cat de importantă trebuie să fie această terasă de bețivi, încât copii să fie obligați să circule pe stradă, printre mașini? Și cât de normal e să li se ia copiilor drumul spre școala?

Nu ar trebui cumva să mutăm biserica pentru a nu-i incurca pe bețivi? Oameni mari, haideti să priviți lumea de la geamurile mele, împreună cu mine! Si apoi să-mi spuneți dacă ceea ce vedeți e normal. Pentru că eu nu imi mai dau seama dacă sunt normală intr-o lumea anormală sau daca sunt anormală intr-o lume normală!

Maria Veronica Tők, Clasa a VII-a Liceul Tehnologic Lechința

7060 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro