Cu buchete de flori în mână şi însoţiţi de părinţi emoţionaţi, elevii liceului de muzică “Tudor Jarda” şi-au luat adio de la cursurile anului şcolar, dar şi de la clădirea în care au învăţat ani de zile.
Andrada Băieşu, eleva de clasa a IX-a care a iniţiat o pagină pe Facebook dedicată ultimei zile de şcoală în actualul sediu, a povestit pentru Bistriţeanul.ro că a învăţat în această clădire din 2003: “Muzica este cu totul specială şi merită o clădire specială. Noi veneam la cursuri de plăcere şi ne simţeam ca în casa unui prieten. Clădirea de la Generală 2 arată ca o şcoală, parcă prea sobră pentru disciplinele vocaţionale pe care le facem noi...” a mărturisit Andrada cu regret.
Andrada Băieşu studiază canto şi pian la Liceul de Muzică “Tudor Jarda”, iar astăzi, la festivitatea de premiere a celor mai buni elevi, a primit premiul II, având media 9,74.
În ciuda atmosferei emoţionante, părinţii s-au arătat panicaţi şi indignaţi de apropiata evacuare a copiilor în Şcoala Generală Nr 2.
Pe părinţi nu îi nemulţumeşte atât noua locaţie, cât ideea că micii muzicieni vor fi nevoiţi să înveţe în clasele deja formate în Şcoala Generală Nr 2, alcătuite din 8 – 12 elevi de etnie rromă, dintre care unii suferă de dizabilităţi sau diverse grade de handicap.
Părinţii au ameninţat că, în aceste condiţii, îşi vor retrage copiii de la cursurile liceului de muzică.
“Liceul de Muzică nu poate fi distrus. Nu mor caii când vor câinii!”, a spus Maxim Gagea, preşedintele Asociaţiei de părinţi din instituţie şi proaspăt ales în funcţia de consilier local din partea ecologiştilor.
Maxim Gagea a încercat să-i liniştească pe părinţi afirmând că primul lucru pe care îl va propune spre discuţie noului Consiliu Local va fi chiar soarta Liceului de Muzică, de îndată ce noi consilieri vor fi investiţi în funcţii.