În perioada 4-9 aprilie 2014 educatoarele de la Grădiniţa cu P.P. Nr.6 Bistriţa au participat la a doua mobilitate, a treia întâlnire în cadrul Proiectului Comenius “FAIRY GARDEN, THE EMPIRE OF HEALTH” cu nr. de referinţă COM-13-PM-165-BN-HU, la Medical Hight Scool Dortyol Hatay –Turcia.
La această întâlnire au participat reprezentanţi ai celor 4 ţări implicate, Italia, Turcia, Ungaria şi România. Grădiniţa cu P.P. Nr. 6 Bistriţa a fost reprezentată de Vârtic Mayla Iulia (coordonator proiect), Moldovan Liana (director) şi educatoarele Florean Victoria, Lăcătuş Ildiko, Stela Țăpoi și Gorboi Eniko.
La Medical Hight Scool Dortyol Hatay – Turcia, instituţie parteneră în programul multilateral, s-a desfăşurat o serbare a copiilor de la şcoală unde au prezentat un dans popular, au cantat si au dansat.
Partenerii acestui program au fost primiţi la eveniment cu multă căldură, cu gustări şi dulciuri pregătite de părinţii copiilor din grădiniţă.
S-au vizitat oraşele Dortzol şi Antakya aflând astfel mai multe informaţii din istoria poporului turc. La Gradiniţa din Dortyol profesorii parteneri în acest proiect au participat la activităţi organizate într-o zi obişnuită, au relaţionat cu copiii şi cu educatoarele având loc un schimb de bune practici între cei implicaţi.
S-a vizitat apoi şcoala parteneră, Medical Hight Scool Dortyol Hatay, prezentarea şcolii fiind făcută în muzeul amenajat în cadrul Proiectului Comenius şi s-a finalizat afară în ”grădina zânelor-imperiul sănătăţii”.
Programul stabilit de către gazde a continuat cu o conferinţă, o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural. Activitatea a inclus schimburi de materiale, discutii şi ateliere de lucru.
Fiecare unitate şcolară implicată a pregătit o prezentare PPT destinată împărtăţirii activităţilor derulate în perioada februarie 2014- martie 2014 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie realizate.
Grădiniţa cu P.P. Nr. 6 Bistriţa a prezentat proiectul pentru jocul “Memory” care cuprinde imagini cu obiecte populare din fiecare ţară parteneră.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius a Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
Echipa de proiect