Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  47 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: V-ați smintit! Nu vedeți coruperea unui minor din cauza idolatriei pentru Pomohaci

26/06/2017 13:32:39 Claudia ANDRON  
Direct proporțional este disprețul față de admirația pe care i-am purtat-o lui Cristian Pomohaci. Mi-a trebuit mult curaj să dau play înregistrării că tare mi-aș fi dorit să nu fie adevărat, la fel ca mulți dintre voi. Și apoi m-am îngrozit citind comentariile. Eu nu o să iau apărarea unui pedofil, oricine ar fi, oricât și oricâți v-ați supăra.

Deși credeam că e o calitate, constat că am un mare defect. În relația cu oamenii, niciodată nu i-am judecat după vorbe, după gura lumii. Am lăsat să decidă întotdeauna faptele, mi-am format părerea despre ei analizându-le acțiunile și relația directă pe care o aveam cu ei. Auzisem și eu, ca mulți alții, că Pomohaci ar avea o altă orientare sexuală, dar nu am dat crezare și prin prisma faptului că pe mine problema homosexualității mă lasă indiferentă.

Nu sunt nici pro și nici împotriva LGBT. Pur și simplu nu mă interesează orientarea sexuală a cuiva, e fix problema fiecăruia. Nu-mi afectează viața personală ce face unul sau altul în pat şi chiar manifest compasiune față de drama pe care o trăiesc acești oameni, care s-au trezit într-o zi că au o problemă. Mare de tot. Pentru care vor fi toată viața incomozi în pielea lor, înjurați, condamnați, insultați, prea puțin înțeleși și acceptați. Tolerez pentru că, repet, mi-e indiferentă orientarea sexuală a unei persoane. Și ce nu mă interesează, nu mă afectează. 

De asta nu am avut nicio problemă în a-l chema pe Cristian Pomohaci pe scena de la Festivalul Usturoiului să cânte și la multe alte evenimente. Cântecele lui, vorbele sale, puterea pe care o avea asupra publicului, care-l idolatriza de-a dreptul, m-au fascinat și pe mine ca pe alte zeci de mii de oameni. De altfel, Cristian Pomohaci era ocolit de câțiva ani de organizatorii de evenimente din județ. Nu am înțeles de ce, dar m-am bucurat că după ce l-am invitat la Festivalul Usturoiului era chemat la toate evenimentele importante din județ. Era cap de afiș, lumea îl iubea, iar folclorul legat de orientarea sa sexuală nu mai conta, dovadă că mulți veneau la concertele sale deși auziseră la fel ca mine poveștile spuse de gura lumii. Și e bine că nu conta, asta arată că totuși avem toleranță la orientarea sexuală a cuiva, când omul oferă ceva de calitate societății. Uite, chiar nu contează asta, ne-am bucurat cu toții de cântecul frumos al lui Pomohaci și vorbele n-au contat.

Toată admirația pe care i-o purtam s-a dus naibii însă când am auzit înregistrarea în care încerca să corupă sexual un minor. Un tânăr care nu împlinise 18 ani, pe care îl curta de vreun an, despre care știa clar că nu e major și totuși nu-l interesa. Atracția era prea mare, nu s-a putut înfrâna la majori cu aceleași orientări sexuale, voia copii cruzi, care n-au mai fost cu de-ăstea, că dacă ar fi fost nu-l interesau.

Dacă cu preotul Cristian Pomohaci nu am avut contact, mai mult cu latura artistică, m-am îngrozit când am auzit cum se folosea de Dumnezeu pentru a-l convinge pe puștiul ăla să-i cedeze avansurilor. Revoltător! Nu-mi poate ieși din cap cum îi spune tânărului că s-a gândit că poate Dumnezeu i-a dat un semn să nu renunțe la a-l curta după ce  băiatul s-a dovedit a fi în fața avansurilor sale „aricios” și „orgolios”. Brrrrrrrrrr! Să-l bagi pe Dumnezeu în toate astea arată că nu ești decât un mare impostor în haina preoțească și că trebuie dată jos imediat pentru a nu te mai folosi de credibilitatea și autoritatea pe care ți-o oferă! Tu folosești haina aia să corupi adolescenți și aduci numele lui Dumnezeu în discuție… Îngrozitor! Ce preot, ce har, dracul în biserică!

Mă șochează că în cazul Pomohaci prea mulți s-au blocat la faptul că s-a dezvăluit orientarea sexuală. Oauuuu! Asta e grav! Nu! Greșit! Inacceptabil, oribil, îngrozitor e că încerca să corupă un minor să-i cedeze plăcerilor sexuale! Și, incredibil de pervers, îi promitea că în funcție de ce știe să facă va fi plătit… Îl momea cu bani, ca peștii pe prostituate. 

Revenind la faptul că cei mai mulți s-au oprit la şocul privind homosexualitatea personajului, i-aș ruga să reanalizeze cazul și să ia în calcul că la mijloc era totuși un adolescent de 17 ani, asupra căruia se făceau presiuni de un an, care a fost „agățat” pe o stradă din Bistrița, acest frumos și minunat oraș în care trăim.

Din înregistrare mi se pare evident că tânărul îl provoacă să spună cât mai multe și că voia ca insistența lui Pomohaci în fața „aricelii” și „orgoliului” său să fie pedepsită cu o astfel de înregistrare. Aud că este de altfel o modă printre tineri să provoace și să șantajeze oameni de afaceri cu înclinații homosexuale, dar, șantajul și înregistrările nu ar fi dacă nu ar fi întâi personajele perverse dispuse să corupă tineri pentru sex. Așa că își merită soarta, nu am nicio compasiune și îmi doresc să răspundă în fața legii, că avem și legi care pedepsesc coruperea sexuală a minorilor, așa ceva nu poate fi tolerat, cum avem și legi care pot pedepsi șantajul în astfel de cazuri. 

M-a intrigat că printre cei care comentează sunt părinți și bunici care neagă totul, deși au la dispoziție o înregistrare audio după care pot analiza situația. Dar ei neagă evidența și aș vrea doar să-i întreb cum ar reacționa dacă copilul/nepotul lor ar veni acasă, chiar fără o înregistrare ca dovadă?! Mi-e frică de faptul că nu și-ar crede propriii copii și le-ar zice să tacă, că nimeni nu ar crede așa grozăvii, în loc să-i ia de mână și să fie cu ei imediat la primul sediu de poliție. Asta e chiar dureros!

Nu ar trebui să existe nicio scuză pentru unul care corupe sexual minori, fete sau băieți, iar fiecare sesizare, chiar și verbală, ar trebui să ajungă la poliție. 

Orice tânăr poate fi vulnerabil pentru un astfel de pervers chiar şi din simplul fapt că vrea mai mulți bani şi oricând poate fi tentat. E suficient să cedeze o dată şi poate fi pierdut pentru totdeauna. Iar când este ademenit către homosexualitate este cu atât mai grav, efectele pot fi devastatoare și pe toată viața. Și dacă nu ar avea înclinații homosexuale, un semn de întrebare asupra propriei sexualități rămâne pe viață, ca și rușinea de a fi făcut ceva ce nu era de făcut și este catalogat ca anormal de societate. De asta pedofilul trebuie taxat aspru de societate și lege. Poate distruge destine și fiecare ați auzit și ați văzut multe despre adulți care au ajuns să comită infracțiuni grave după abuzuri sexuale cărora le-au căzut victime în copilărie. 

Și nu vă mai opriți în homosexualitate, că aia, după cum constatăm, nu vă interesează dacă cel cu orientarea asta este util societății, cântă frumos, cum vă place.

Dacă e cineva care are o mare problemă odată cu dezvăluirea orientării sexuale a preotului Pomohaci e BOR. Asta pentru că, teoretic, nu tolerează homosexualitatea şi luptă din greu contra ei, a adunat armate de oameni pentru asta. Dar, practic, vedem că închide ochii şi auzim tot mai des de astfel de cazuri ŞTIUTE și TOLERATE în interiorul BOR. De ce?! Probabil şi pentru că se plătesc scump.

Suntem atât de departe de civilizație, atât de departe, de asta suntem şi foarte ușor de prostit noi, ca nație...

Nu vedem problemele reale de subiecte de ăstea simple, pe care ne împărțim în două şi ne dăm în cap. E mai simplu. Atât înțeleg cei mai mulți dintre noi, chestii simple. Greu să vezi pedofilia de homosexualitate, să auzi o discuție de cântecele care-ți plac, să nu-l confunzi pe Dumnezeu cu un preot. 

23109 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro