Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Turism. Avem cu ce! Avem cu cine! Dar de ce?

26/09/2013 11:51:24 Felicia SZUCS  
Târgul Internațional de Turism Paris 2013. Standul României: niște foi lipite pe un schelet trist de aluminiu, un stand plin de nimic, funcționari plictisiți. Doar atâta putem? Nu! Atâta pot unii, care au reușit performanța să ne facă de minune în toată lumea pe bani de la bugetul național și din fonduri europene! România noastră e alta!

Se spune că cel mai mare dușman al tău ești tu însuți. Și mare adevăr este în aceste vorbe! A fost suficientă o privire pe fotografiile făcute standului românesc la Târgul Internațional de la Paris pentru a realiza că nu avem nevoie de nimeni pentru a ne denigra. Putem și singuri și chiar cu mai mult succes decât ar reuși niște străini, chiar dacă ar depune eforturi serioase. Că noi ne cunoaștem în detaliu slăbiciunile și prostia. Străinii doar le bănuie!

Domnilor primari din Bistrița-Bârgăului, Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Lunca Ilvei, Leșu Ilvei și Parva! Mă adresez doar dumneavoastră, pentru că v-am văzut în acțiune la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula și știu ce puteți! Ca dvs. sigur mai sunt mulți alți primari din Bistrița-Năsăud, doar că eu nu am avut ocazia direct și personal să-i văd cum se mobilizează pentru a-și promova comunele sau orașele. Vă rog eu frumos, puneți mână de la mână toți și adunați câte ceva din ce aveți mai fain prin ”gospodărie” și trimiteți-le domnilor care se ocupă de imaginea României! Să aibă săracii ce pune pe masă la standul țării noastre, atunci când mai bifează câte o acțiune de reprezentare a noastră peste hotare. Și le mai trimitem și niște poze frumoase de tot realizate la Festivalul Usturoiului, să vadă domnii ăia, care nu vă cunosc și nici nu dau semne că ar vrea să vă cunoască, cam ce aveți de arătat lumii. În primul rând pofta de viață a oamenilor din satele dumneavoastră, care ar putea deveni periculos de molipsitoare pentru oricine ajunge pe meleagurile noastre. În al doilea rând, tradițiile și obiceiurile pe care le avem și sunt fascinante pentru străinii care se uită la o învârtită de-a noastră banală ca la un mega-spectacol marca Lord of the Dance. În al treilea rând, bucatele tradiționale care pot face pe oricine să înghită în sec de poftă. Și lista mai poate continua. Pentru că asta e România noastră! Așa cum ne-ați arătat-o domnilor primari, împreună cu sătenii dumneavoastră, la Festivalul Usturoiului.

E drept că nu avem infrastructura pe care ne-o dorim. Dar avem locuri minunate de arătat, iar turiștii străini, credeți-mă pe cuvânt, sunt dispuși să dea confortul asfaltului pe sălbăticia și frumusețea unor peisaje. Că asfalt au destul la ei acasă. E adevărat că nu avem hoteluri de 7 stele ca în Dubai, dar avem oameni gospodari care pot pune pe masă ceea ce străinii mai văd doar în filme. Totul e să ne definim ca destinație turistică și prin ce vrem să impresionăm. Cred că domnii care au în fișa postului atribuții de promovare a țării noastre prin acțiuni specifice, neieșiți de prin birouri decât în caz de forță majoră, habar nu au cu ce trebuie să se laude prin străini. Pentru că, dacă visăm la turism de lux, ne putem lua gândul în această viață. Dar dacă vrem să le oferim turiștilor ceea ce ei nu mai găsesc în țările lor, atunci ne iese garantat!

FOTO: Businessmagazin.ro și pagina de Facebook a maestrului Grigore Leșe (Festivalul Usturoiului 2013)

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro