Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015EDITORIAL: Niii, măăăăă! S-a lezat ditai partidul pentru o postare pe Facebook

08/05/2017 08:47:34 Claudia ANDRON  
Atâtea fecioare atinse de cuvinte care dor am văzut în utima vreme în politică încât îmi vine să le rog frumos să părăsească scena, dacă e prea mult pentru ele. Iar când mai cheamă și Poliția să apere onoarea partidului care a pus ministrul de Interne, mă lasă nervii. Că miroase a poliție politică.

Da, mă, s-a lezat partidul! Al nostru, de la Bistrița, PSD BN. Suflet sensibil, de poet, ce zace în el. Și așa de tare s-a supărat partidul că a chemat Poliția municipiului Bistrița să-i repare onoarea pătată într-o postare pe Facebook. Polițiștii, prompți când e vorba de apărarea partidului care a dat țării ministrul de Interne, n-au lăsat cazul nerezolvat.

 

Așa că, astăzi, Bistrița și noul șef al IPJ BN se remarcă prin prima amendă dată pentru insultarea unui partid pe Facebook, în România. S-a mai remarcat cu ceva noul șef sau îmi scapă mie? Nefericită coincidență, amenda a fost dată la câteva zile după ce a fost instalat în funcție.

 

Oricum e dovada clară că lucrurile au început să se miște, chiar se lucrează în instituție, sunt atenți polițiștii la orice încălcare a legii, oricât de măruntă ar fi ea. Se indignează cetățenii, Poliția e aici, să ne apere. 

 

Procesul verbal a fost arătat opiniei publice, de acum știe toată lumea că insultarea unui partid politic se plătește. Iar visul liderului PSD, Liviu Dragnea, de a pedepsi defăimarea pe Facebook, a fost înfăptuit. Mic prețul (doar 200 de lei) față de ce propunea Liviu Dragnea în legea sa - 100.000 lei. 

 

Am citit postarea lui Călin Lucian Farcaș, cea pentru care a fost amendat. A făcut un comentariu presărat de insulte grele, e adevărat, la adresa PSD, în care se referea la faptul că în timp ce alocația unui copil este de 84 de lei, pesediștii petrec de 8 martie.

 

Atenție, nu a făcut referire directă la nicio persoană, singurul nume propriu era PSD.

 

Un mare neadevăr pe care îl conține postarea este că petrecerea PSD de 8 Martie ar fi fost finanțată din bani publici, lucru fals. Acces la petrecere au avut membrii de partid care aveau cotizația plătită la zi și au achitat meniul de 50 de lei de persoană. Nici vorbă de bani publici.

 

Dacă acest neadevăr și insultele, e adevărat - grele, au fost considerate de către PSD BN o calomnie atunci cred că trebuiau să se adreseze instanței, să plătească un avocat și să ceară ca Farcaș să le plătească onoarea pătată. 

 

Dar să apelezi la Poliție, să faci o demonstrație prin intermediul acestei instituții, că va plăti oricine mai insultă un partid, mi se pare un act de intimidare regizat și un precedent periculos plecat, uite, de la Bistrița. Probabil Dragnea va fi fericit. Cineva plătește în sfârșit pentru defăimarea PSD pe Facebook. Eu sunt indignată și nu pot accepta așa ceva. Că numai pe vremea lui Ceaușescu te căuta poliția că ai zis ceva rău de partid și de șeful cel mare. 

 

Încă îmi mai amintesc cu câtă spaimă și disperare i-a pus mama soră-mii mâna pe gură, când, în drum spre grădiniță, a strigat, văzând un car mortuar plin cu flori: „Uite, mamă, Ceaușescu!”. Au murit degeaba oameni la Revoluție dacă după 27 de ani se întâmplă iar asta. Nu am învățat nimic.

 

Mimozele din PSD BN care se supără pe o postare și folosesc Poliția să le apere onoarea n-au decât să părăsească scena politică. Insultele și expunerea publică vin la pachet cu cariera politică. Ești sensibil, stai deoparte, nu te-a chemat nimeni în politică, tu ți-ai dorit asta. Politicienii și partidele sunt înjurate și ținta ironiilor oriunde e democrație. Iar dacă nu suporți, te retragi și ești chiar de aplaudat. Nu e ușor și nici simplu să fii politician, că de asta fug mulți de politică ca dracul de tămâie. Dar dacă te apuci să plângi pe la Poliție că ce ți-au făcut ăia, mai bine las-o baltă. Faci un mare rău țării, democrației, politicii, Poliției. Țara asta are nevoie de bărbați, nu de mimoze politice.

 

Celor care spun că nu e libertate de exprimare să înjuri ca la ușa cortului pe Facebook nu le-aș răspunde decât că e cel mai mic rău care se poate întâmpla față de ce ar însemna să nu mai poți face asta. Pesediștii au uitat repede vremea în care îi insultau cu toate cuvintele grele pe Băsescu și Ioan Oltean și făceau proteste în fața Prefecturii. Atunci a fost bine, acum, la încasare, e greu de îndurat. Asta e politica și democrația, ați uitat, văd. Mâine se poate întoarce roata și ar fi la fel de nedrept să nu puteți voi ieși în stradă să protestați, să vă etalați limbajul la fel de elevat pe internet sau pe Facebook. Și un precedent de ăsta la asta va duce.

 

Până la urmă ce ar trebui să vă preocupe este de ce înjură și ies oamenii în stradă, ce-i doare de țipă așa de tare - acolo e adevărata problemă ce trebuie rezolvată politic. Încercând să le închideți gura nu rezolvați nimic, ba mai mult, e ca și cum ați turna gaz pe foc. Îi doare tare că au trecut atâția ani și parcă e tot mai rău. V-au crezut pe toți, pe rând. Și astăzi, nu mai cred în nimeni și nimic și i-au mai lăsat și nervii. Dacă vă plac aplauzele, faceți politică care să merite aplauze. Eu sunt în primul rând să vi le dau.

 

În rest - e simplu: nu vreau să mă cheme la Poliție pentru că am supărat partidul. Nu înjur, dar nici nu tac. Și apoi, nu știu pe cine doare mai tare. Pe politicieni - înjurăturile, sau pe noi - atunci când mor oameni și copii cu zile, pentru că nu au citostatice - de exemplu. Se moare din înjurături sau din lipsă de medicamente? Pentru asta de ce nu se mișcă Poliția...?

23815 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro