Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015EDITORIAL: E o minune că n-am murit toți aseară! Ai noștri, care au puterea, sunt depășiți de situație și ne și sfidează

18/09/2017 16:08:17 Ana ȘTEFĂNEL  
Am avut aseară o reală situație de criză în județ. Oameni morți, răniți, acoperișuri care zburau prin localități. Acum avem bilanțul, pagube umane și materiale. Cu prevenirea cum stăm? Rău de tot. Prevenire 0. Doamne ferește de altă furtună - că din ce am văzut azi la conferință, nimic nu se va schimba.

Ne amețește sunetul sirenelor de o vreme încoace. Sunetul de probă, să ne înțelegem. Că aseară, când trebuiau să bubuie alea de să ne bage pe toți în casă, n-am auzit niciun mieunat.

I-am întrebat azi pe prefectul județului, pe subprefect, pe administratorul public al municipiului Bistrița de ce n-au sunat sirenele aseară. Cine trebuia să le activeze? Cine e responsabil că au murit oameni aseară? Răspunsurile au fost date cotit, așa - să sune bine. Noroc că era pe acolo președintele Consiliului Județean și i-a mai atenționat că e plină lumea de teorii, dar practic?!

A trebuit să aștept până după finalul conferinței ca să aflu că autoritățile publice locale sunt responsabile, că primarii trebuie să alerteze populația (care i-a ales nu numai să taie panglici, ci să îi și sprijine când e cazul). Bun, ne-am înțeles. Fiecare păstor cu turma lui.

Ce au făcut primarii din tot județul? Nimic! O fi venit și furtuna asta la o oră nepotrivită. Cine să tragă clopotele sau să apese butoanele duminică spre seară? Stați că a venit prefectul cu răspunsul: PRESA.

Noi, adică. Că noi primim avetizările primii. Ce?!? Nu ați știut? Nici noi. Ne-au luminat mai-marii noștri azi.

Vreau să vă spun că redacția noastră (și sunt convinsă că la fel a fost pentru toți colegii) a funcționat greu aseară. Scriam texte pe telefon și încărcam pe ziar care cum aveam norocul să ne meargă internetul. Dar, am reușit. Și noi și colegii noștri din presa locală. I-am ținut pe oameni la curent, au știut unde sunt probleme.

Cu prevenirea cine se ocupă? Și noi, dacă știm. NU NOUĂ ne-au intrat mesajele cu avertizarea de furtună la 18:19 sau la 18:20. Mesajele intră la prefecți și subprefecți. Așa cum s-a și întâmplat. Ce au spus în apărarea lor? Că toți jurnaliștii au telefoane inteligente, puteau să afle și singuri. După ce au primit mesajele, credeți că au știut ce să facă cu ele? Bineînțeles că nu. Doar au mai fost alertați de atâtea ori și nu a murit nimeni.

Dacă ar fi la mine butoanele, azi aș activa sirenele alea. Le-aș activa ca să știe toată populația să fugă de aici. Până nu vine încă o furtună. Pentru că oamenii de la cârma județului nostru nu sunt pregătiți pentru așa ceva. N-au instruire, nu le pasă, habar n-am de unde vine incompetența asta și durerea în cot. Dar au talent la a număra morții, răniții și copacii căzuți... așa, elegant, la costum și cravată, în fața camerelor.

Ne sfidați, domnilor. Ne sfidați și nu știu cât mai rezistăm. Puțin spre deloc. Deloc, așa cum ați alertat voi populația aseară.

14673 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro