Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  51 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Bistriţa-Năsăud, judeţul în care pasivitatea atinge cote îngrijorătoare! Morţii, răniţii şi... pasivii

31/05/2016 16:03:48 Ana ȘTEFĂNEL  
Am dovedit că infecţiile nosocomiale sunt o problemă reală în Bistriţa-Năsăud. Gravitatea lucrurilor nu pare însă să afecteze pe nimeni, cel puţin nu pe cei care ar trebui să ia măsuri, să verifice, să dea soluții, să ia decizii, să sancţioneze. Bacteriile ucid rapid, iar pasivitatea ucide încet, dar la fel de sigur.

 „De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere” - spune o vorbă din popor. Tocmai de aceea, funcţiile importante şi deosebit de apreciate (mai ales de cei care le deţin) nu sunt pentru tot prostu`, sunt pentru oameni școliți, mai deștepți decât media. Bun! Teoretic măcar, cei care ocupă funcţiile importante, în Bistriţa-Năsăud şi nu numai, sunt oameni în care noi, ca simpli cetăţeni, ar trebui să avem totală încredere şi să ştim atunci când ajungem la ei că suntem pe mâini bune, pe cele mai bune chiar. Când batem la una dintre uşile în spatele căruia stă un asemenea om care se presupune că are un bagaj de cunoştinţe clădit cărămidă cu cărămidă, prin propriile eforturi, suntem siguri că acolo e salvarea noastră, soluţia tuturor problemelor.

După cum Bistriţeanul.ro a arătat pe tot parcursul anchetei legată de infecţiile nosocomiale, lucrurile nu stau bine deloc în Bistrița-Năsăud, așa cum la izbucnirea scanadalului lăsau autoritățile să se înțeleagă. De la reporterii Bistrițeanul.ro și nu de la autoritățile plătite să aibă grijă de sănătatea noastră bistrițenii au aflat că au fost (și cu siguranță încă sunt) expuşi la reale pericole în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa – unde au murit oameni şi din cauza infecţiei cu Clostridium Difficile. Bacteria apare chiar și în certificate de deces, nu şi în raportul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Infecţiile intraspitaliceşti pe care reporterii Bistriţeanul.ro le-au descoperit au fost total ignorate de către cei care trebuiau să aibă grijă de asta, ceea ce a dus la îmbolnăviri numeroase care ar fi putut fi evitate dacă se luau la timp măsurile necesare. Spitalul Judeţean şi DSP BN au preferat să ascundă cifrele reale, au preferat să se facă efectiv că plouă decât să împiedice răspândirea infecţiilor. Ca să dea bine la imagine. Nepăsarea, neglijenţa, pasivitatea în sine, au dus la tragedii în toate spitalele din România, şi, aşa cum a descoperit Bistriţeanul.ro, chiar şi în Bistriţa.

Nu cred că e vorba de incompetenţă, avem medici buni, avem spital foarte bine dotat în care s-au investit zeci de milioane de euro, e mai mult vorba de faptul că funcționarii din instituţiile statului au mers pe ideea „las` că merge şi aşa”. Uite ca n-a mers, uite că oameni s-au îmbolnăvit și alții au murit cu zile.

Ca jurnalişti am fost puşi în postura de anchetatori, de „căutători” de dreptate şi, culmea, în loc ca instituţiile specializate să ne ajute, mai mult ne-au pus beţe în roate. Redactăm din ce în ce mai des cereri formulate în baza Legii 544/2001, iar răspunsurile pe care şi acum le aşteptăm ar putea fi obţinute mult mai uşor dacă interesul ar fi mai mare din partea autorităţilor. Aşa cum spunea şi Dragoş Pătraru într-o ediţie a emisiunii Starea Naţiei: „Dă, Doamne, să fie o conspiraţie!”. Nu vreau să cred că e vorba de incompetenţă, de ignoranţă totală, de... prostie. Dacă e aşa şi nu e nicio conspiraţie, suntem pierduţi şi tare mă tem că nu vom avea nicio portiţă de salvare.

5222 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro