Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  34 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Avem un mare talent la motociclism viteză! Fără ajutor, moare speranţă!

12/06/2013 11:45:52 Adrian LINCA  
Un bistriţean a câştigat de unul singur o etapă de Superbike la Brno, în Cehia. Fără tehnicieni, strategi şi camioane cu piese de schimb, doar el cu motocicleta pe care şi-a cumpărat-o după capul lui şi după banii pe care i-a avut în buzunar. Şi-a întrecut cu aproape un tur toţi adversarii, pe ploaie, deşi nu mai concurase niciodată pe ud.

Ca Patzaichin pe vremuri, care a ieşit campion olimpic cu pagaia ruptă, Ureche al nostru a încheiat cursa fără motor, împingându-şi bolidul rămas fără benzină pe ultimii 150 de metri.

Toată săptămâna lucrează pe buldo, iar în weekend iese la câte-o tură pe motor. Pe DN 1, unde dracu să se dea! Pe serpentinele de la Piatra Fântânele a învăţat cum să se incline la viraje şi, poate, pe la Crainimăt s-a prins cât de tare să învârtă acceleraţia. Pe circuite adevărate intră cam o dată la 3 luni, când strânge, de pe la prieteni, câte 500 de euro. Se dă până crapă ceva pe la motor, că nu ştie când mai poate face rost de bani.

Ca să participe la naţionale, s-a lipit de o echipă din Cluj. De câţiva profesionişti adevăraţi, cu motoare ca lumea şi sponsori tari. Pentru ei, evident, nu pentru el, cum altfel? Al nostru doar e bucuros că i-au făcut ăia legitimaţie şi poate intra în concursuri.

Iosif Ureche e primul şi singurul bistriţean de după 90 care concurează în competiţiile naţionale de motociclism viteză. Are 25 de ani şi visează să ajungă pe grilă într-un grand prix, european măcar, dacă nu mondial. Cei care se pricep şi îl cunosc, spun că e foarte talentat, ambiţios şi de caracter. Dar că n-are nici o şansă fără susţinere, într-un sport destul de costisitor.

Oare ce-ar zice Primăria dacă i-am cere în numele lui cam tot atâţia bani câţi bagă într-un gărduleţ inutil şi o cărare aiurea, la care 5 oameni lucrează de o săptămână, cu bascule şi pikamere, peste drum de magazinul Francesca. Ne-ar cere oare memorii justificative, studii de impact, proiecte laborioase, plus para-n-dărătul aferent? Eu cred că da, dar merită încercat! In fond, nu cerem mai mult decât aruncă edilul pe 10 stâlpişori cu care blochează zi de zi locuri bune de parcare.

Poate la anul pe vremea asta, adică după ce se vor fi încheiat toate etapele din acest sezon şi jumătate din următorul, se vor aduna consilierii într-o şedinţă extraordinară şi vor dezbate, ca la Bruxelles, dacă Iosif al nostru, vezi doamne, e eligibil pentru finanţare. Şi îi vor da cât să-şi schimbe lanţul, ce credeţi, că doar n-or lua mai mult de la gura marilor abonaţi ai sportului bistriţean.

Iosif Ureche se poate adăuga pe lista miilor de bistriţeni care s-au născut talente şi vor muri speranţe! Sau poate fi o valoare cu care să ne mândrim, care să ne întoarcă pielea de emoţie. Ori măcar un personaj care să ne înveţe cum să circulăm civilizat pe motoare sau ce să facem cu pasiunea asta care contaminează din ce în ce mai mult. Distanţa de la una la alta, de la respect la ignoranţă, de la eşec la succes, de la realizare la ratare, uneori e foarte mică şi la îndemâna celor pe care i-am votat. Şi care ne lasă mereu, şi mereu, şi mereu, senzaţia că fac tot altceva decât treburile alea pentru care îi plătim să le facă.

Citește mai multe știri din sport pe sportulbistritean.ro

3871 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro