In perioada 15-19 noiembrie 2010, Scoala Generala "Stefan cel Mare" din Bistrita, a marcat Saptamana Educatiei Globale printr-o serie de activitati interesante.
Impulsionati de profesorii diriginti si coordonati de doamna prof. Ilies Maria, elevii au realizat, in cadrul orelor de educatie plastica, desene si postere extrem de sugestive referitoare la violenta, cele mai reprezentative lucrari fiind expuse pe coridorul scolii.
De asemenea, elevii au confectionat afise si pliante pe aceasta tema, pe care le-au folosit intr-o Campanie Non-Violenta atat in scoala, cat si prin oras, dupa orele de curs.
La orele de informatica, doamna profesoara, Nelca Mirela, a antrenat elevii in realizarea unor prezentari PowerPoint despre violenta, lucrari expuse ulterior colegilor si profesorilor in sala festiva.
Totodata, la orele de educatie tehnologica, doamna profesoara, Moisil Gabriela a coordonat elevii in realizarea unor mascote din materiale reciclabile, rezultatele ilustrand talentul si pasiunea elevilor de a valorifica orice element.
Majoritatea cadrelor didactice au realizat referate pe tema violentei din scoala si din afara acesteia, iar profesorii diriginti au consacrat, la orele de Consiliere si Orientare, teme foarte interesante, fapt confirmat si de elevi, care s-au aratat dornici de a discuta subiecte pe aceasta tema si la alte ore de dirigentie.
Merita remarcata la acest capitol lectia „Prevenirea violentei in familie” sustinuta la clasa a VI-a B de doamna profesoara, Campan Antita in colaborare cu Asociatia Pro Familia.
Catedra de Educatie Fizica a organizat cu aceasta ocazie un concurs pentru clasele I-VI cu un traseu aplicativ pentru echipe mixte, unde ambitia de a ajunge primii i-a caracterizat pe fiecare dintre participanti.
Elevii care s-au remarcat cu ocazia acestor activitati au fost premiati de conducerea scolii si de coordonatorul proiectelor si programelor educative al institutiei, prof. Voda Livia, care s-a aratat extrem de multumita in privinta implicarii elevilor si profesorilor in activitatile organizate.
Prof. Nicolae Domide