22 de ani a stat Gheorghe Marinescu la conducerea Consiliului Județean BN. Dacă în perioada 1992-1996 a ocupat fotoliul de viceprimar, din 1996 și până în 2008 Gheorghe Marinescu a fost ales, de fiecare dată, președinte al Consiliului Județean.De câțiva ani s-a retras din viața publică şi se bucură de pensie, revenind la prima sa iubire.
Pașii l-au adus în Bistrița-Năsăud în 1969, când a fost șeful grupului de studenți care mergea pe șantierele arheologice și a început săpăturile la Fântânele. Încă de atunci s-a hotărât să vină la Bistrița! Și a reușit! Gheorghe Marinescu a fost șef de promoție așa că a putut alege să fie repartizat la orice muzeu din țară. A venit însă la Bistrița, iubind orașul și zona deoarece era una destul de puțin cercetată din punct de vedere arheologic.
În mai puțin de doi ani a fost numit director la muzeu unde a rămas până în 1992.
În 1990 a intrat în politică fiind cooptat în delegația permanentă de conducere a județului, iar din 1922 a ocupat un fotoliu de vicepreședinte și apoi din 1996 de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
Mandatul trecut a preferat să își ajute colegii cu experiența administrativă îndelungată, însă din 2012 s-a pensionat preferând să se ocupe mai mult de familie și să revină la prima sa iubire - istoria și arheologia.
Ieri, printre cei sub 500 de delegați la conferința de alegeri a PSD-ului s-a aflat și Gheorge Marinescu, activitatea, experiența și ajutorul dat de acesta noii conduceri a Consiliului Județean, fiind apreciat de noul președintele CJ, Radu Moldovan. Gheorghe Marinescu a venit la alegerile de ieri însoțit de fiul său, Marius Marinescu, membru PSD și el de ani buni.
Gheorge Marinescu a împlinit luna trecută 70 de ani.