Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  25 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



După 22 de ani, avem din nou echipă de volei! ProVolei Bistrița începe campionatul pe banii jucătorilor!

19/10/2014 10:32:40 SPORTUL BISTRITEAN  
În 1992, Electrotehnica Bistrița umplea Sala Polivalentă și făcea meciuri memorabile în prima ligă de volei. Era însă ultimul an al acestui sport în județul nostru, la nivel de seniori. Slabe tentative au mai existat de atunci și până acum, încercări ce n-au trecut de stadiul județean. Din acest sezon avem din nou o echipă adevărată în voleiul mare

Deocamdată doar în Liga a doua, Divizia A 2 cum se numește acum. Echipa poartă numele ProVolei Bistrița și e o grupare înființată de Alin Dehelean, un fost jucător de Divizia A, crescut la Liceul cu Program Sportiv.

”La începutul anului ne-am gândit să facem o echipă de seniori. Împreună cu Kiss Laszlo, și el un fost elev la LPS, de ieri viceprimar, am făcut un proiect și am cerut finanțare de la Primărie. În primăvară ni s-au aprobat 100.000 de lei, bani cu care am socotit noi că ne-am descurca în primul sezon din Liga a doua. Însă, banii n-au mai fost virați niciodată în conturile noastre și în vară eram gata să abandonăm ideea”, spune Dehelean.

Dar nu au abandonat ideea și, împreună cu antrenorii Mircea Gătej și Paul Someșan, au alcătuit un lot și în august s-au apucat de antrenamente. N-aveau însă nici un ban, iar taxele de înscriere în campionat, legitimațiile sau vizitele medicale erau destul de costisitoare. Deheleanu a băgat mâna adânc în propriul buzunar și a reușit să încheie toate demersurile pentru ca echipa să joace în Divizia A2.

Sâmbătă, ProVolei Bistrița a jucat primul meci la Timișoara. Din păcate, meciul s-a încheiat cu o înfrîngere (3-0), bistrițenii având în față o echipă puternică și ambițioasă care aspiră să intre în divizia A.

Săptămâna viitoare, echipa va debuta acasă, probabil în Sala Polivalentă, dacă procesul electoral va permite. Dacă nu, prima partidă după 22 de ani se va ține în sala de la LPS. Pentru aceste două jocuri, Dehelean spune că a făcut chetă printre jucători și prieteni. Dar apoi nu știe ce se va întâmpla și nici nu mai are speranțe că Primăria va debloca banii aprobați în primăvară. 

”O echipă ca a noastră are nevoie cam de 1000 de lei acasă și 1500 în deplasare. Asta fără nici un fel de prime sau indemnizații către jucători. Doar arbitrajele și deplasările. Dacă nu vom găsi susținere, nu vom putea continua”, crede ambițiosul președinte-jucător.

Mircea Gătej: ”Avem lot de locurile 1-4”

Antrenorul principal al echipei de volei este Mircea Gătej, unul dintre puținii profesori bistrițeni de educație fizică și sport care se pot lăuda cu titlul de doctor. De-a lungul anilor, i-au trecut prin sală toți bistrițenii care au jucat sau acum joacă în prima ligă, zeci de astfel de valori. Dintre ei, a reușit să-i convingă pe câțiva să pună umărul la nașterea acestei echipe. Unul dintre ei este Octavian Baba, un fost jucător de lot, cu multe meciuri în prima ligă, la Piatra Neamț, Bacău și Brașov. Ceilalți sunt Adrian Sonea, cu jocuri la U Cluj, Cristian Cosma și Alexandru Arman – foști juniori ai LPS.

”Dacă am fi prins o finanțare și am fi reușit să oferim măcar acea indemnizație minimă de efort, am fi adus și alții. Așa, ne mulțumim cu ei și cu juniorii pe care îi avem la LPS și care ar putea juca la senori. E vorba despre Daniel Moldovan, Marius Nicoară, Cristian Emrik, Mihai Ghic, Alex Chiorean și Mario Pudilic. Eu zic că avem un lot de primele 4 locuri”, a declarat Gătej pentru sportulbistritean.ro.

ProVolei Bistrița joacă în Divizia A2 seria vest, una din cele două serii ale ligii secunde. Adversarele bistrițenilor sunt CSM Câmpia Turzii, U Timișoara, ProVolei Arad, LAPI Dej, CSS2 Baia Mare, CSU Cluj și Bravo Brașov. Din cele 8 echipe, primele 4 vor juca în play-off alături de primele 4 din seria est. După play-off, primele două echipe promovează în prima divizie, A1. În prima etapă, ProVolei Bistrița a jucat sâmbătă la Timișoara (3-0), iar în etapa a doua joacă sâmbăta viitoare, la Bistrița, cu ProVolei Arad.

4231 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro