Crestinii sarbatoresc astazi Floriile sau Duminica Floriilor. Aceasta sarbatoare marcheaza sfarsitul postului dar si reinvierea naturii. "Floriile" sunt sarbatorite totdeauna in ultima duminica inainte de sarbatoarea de Paste.
De Florii, oamenii merg la biserica pentru a sfinti crengute de salcie pe care le pun la geamuri, la usi sau la porti. Traditia spune ca ramurile de salcie care se impart in biserica in ziua de Florii simbolizeaza ramurile de finic cu care l-au intampinat multimile in Ierusalim pe Isus.
Cu ziua de Florii incepe ultima saptamana a Postului Pastilor, numita Saptamana Patimilor. Crestinii se pregatesc sa intampine marea sarbatoare a Invierii Mantuitorului Isus Hristos.
In credinta crestina, de sarbatoarea Floriilor, se da dezlegarea la peste. Aceasta sarbatoare nu este una lipsita obiceiuri si superstitii.
Se spune ca, in Duminica Floriilor oamenii nu se spala pe cap fiindca este considerata ziua in care infloresc copacii, iar din aceasta cauza oamenii risca sa albeasca.
O alta credinta specifica Duminicii Floriilor, spune ca asa cum este vremea in ziua de Florii, asa va fi si in ziua de Paste.
De Florii, pretutindeni, oamenii ii sarbatoresc pe cei dragi care poarta nume de flori sau derivate ale acestora: Floarea, Florin, Narcis, Narcisa, Lacramioarea, Viorel, Violeta, etc si daruiesc multe flori.