O porțiune de câțiva zeci de metri de drum, abia reabilitat în urmă cu un an, a luat-o la vale, în zonă circulația fiind restricționată pe un singur sens, după ce muncitorii de la Strabag s-au reîntors aici și au reînceput lucrările de consolidare a versantului.
DN 15 A a intrat în reparații din nou! Încă dinainte de-a fi recepționat Drumul Național 15 A în care autoritățile au investit 36 milioane de euro, adică peste 500 de mii de euro pentru fiecare kilometru de drum reabilitat, au început să apară probleme - fisuri, gropi, alunecări de teren.
Compania Strabag, cea care a câștigat licitația pentru reabilitarea celor 71,5 km de drum național care leagă Bistrița de Mureș, a început încă de anul trecut să efectueze lucrări de cârpit a drumului național, după ce în numeroase zone au apărut gropi și lucrările s-au deteriorat.
Autoritățile județene și drumarii au recepționat lucrarea de reabilitare anul trecut, la începutul lunii aprilie, iar drumul are o garanție de 24 de luni.
Din păcate, periodic apar probleme care de care mai serioase.
Zilele trecute reporterii Bistrițeanul.ro scriau că pe Dealul Tecii au apărut fisuri de-ți intră palma în ele și că în mai multe zone drumul a luat-o la vale.
Problemele sunt însă extrem de serioase, în zona în care au fost înregistrate alunecări de teren muncitorii de la Strabag au început să efectueze o serie de lucrări de consolidare a versantului după ce drumul s-a rupt pe câțiva zeci de metri.
Numeroase utilaje se află deja în zonă și lucrează pentru turnarea unui nou zid de sprijin al drumului.
În zonă circulația se desfășoară alternativ, pe o singură bandă, fiind dirijată cu ajutorul unui semafor.
Despre situația de aici, zilele trecute, inginerul șef al Secției de Drumuri Naționale Bistrița, Grigore Vlad, explica într-o ședință a colegiului prefectural că ar exista mai multe probleme legate de o serie de lucrări neautorizate pe care proprietarul terenului de sub drum le-ar fi efectuat.
„Aici este o alunecare de teren care inițial nu a fost activă. Cineva, respectiv proprietarul terenului din zona respectivă, a făcut niște lucrări care au afectat sau au pornit alunecarea de teren și acum se lucrează pentru consolidarea alunecării de teren. Există mai multe probleme și s-au luat o serie de măsuri în acest caz, însă se ocupă departamentul juridic al SDN de situație”, a explicat Grigore Vlad.