Încă din 2011 reporterii Bistriţeanul.ro au sesizat faptul că noul drum de la Colibiţa se prăbuşeşte, lucru confirmat şi de cititorii ziarului care au mers în acest final de săptămână la lac şi nu mică le-a fost surpriza să constate că o porţiune din drum a luat-o la vale. Adminsitratorii drumului vor semaliza şi marca zona chiar astăzi.
În mai multe zone calitatea lucrărilor efectuate pe DJ 173 A (drumul de contur pe malul stâng al lacului Colibiţa) lasă de dorit. Unele zone nu au fost stabilizate corespunzător, iar drumul se degradează pe zi ce trece. Iarna a fost un test imposibil de trecut pentru unele porţiuni de drum care au cedat. Probleme au fost sesizate încă din momentul asfaltării când drumul proaspăt modernizat s-a rupt şi a alunecat spre lac, în zadar însă...
Drumul care face legătura între Prundu Bârgăului şi satul Colibiţa a fost împărţit în şase tronsoane. Trei dintre acestea au intrat în reabilitare în 2010, pentru celelalte aştepându-se încă bani.
Asfaltarea unui kilometru din DJ 173 a costat aproximativ un milion de lei iar pentru fiecare tronson a fost organizată o altă licitaţie, de cele trei porţiuni ocupându-se firmele LDP, CML şi Dimex. Pentru cei 5,5 kilometri de drum care au fost reabilitaţi şi modernizaţi, Consiliul Judeţean a cheltuit peste 5 milioane de lei.
Aici au fost realizate şi marcaje şi montaţi parapeţi de protecţie însă nu au fost făcute consolidările necesare. O parte din vina locatarilor care nu au lăsat drumarii să intre pe terenurile lor şi să efectueze lucrările de consolidare şi o parte din vina proiectanţilor care nu au prevăzut astfel de lucrări la două dintre cele trei tronsoane.
„Am văzut problema de la Colibiţa şi pot să vă asigur că astăzi zona va fi marcată şi semnalizată corespunzător pentru a elimia riscul de accidente. Aici au existat probleme cu proprietarii terenurilor din zonă care nu au permis accesul pe terenul lor pentru a se efectua lucrări de consolidare. În plus, cel care are proprietatea sub drum a efectuat o serie de lucrări şi astea ar fi agravat problemele. Vom face un studiu geo pentru a vedea cum putem stopa fenomenul şi se va stabili şi ce lucrări trebuie făcute” a declarat pentru Bistriţeanul.ro purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan.