Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Dr. Gabriela Birlea, ProVisual: „Niciodată nu e prea devreme să tratăm strabismul la copii, şi nici prea târziu, la adulţi!”

25/01/2016 08:00:00  
Strabismul, cunoscut şi sub denumirea de privire încrucişată, este o afecţiune oculară în care axele celor doi ochi nu sunt paralele. Astfel, unul sau ambii ochi deviază şi nu au capacitatea de a focaliza aceeaşi imagine în acelaşi timp. Se estimează că 5% dintre copii se nasc cu sau dezvoltă această afecţiune. (P)

Netratat sau tratat necorespunzator, strabismul ii insoteste in viata adulta, creandu-le probleme de ordin emotional, social si economic.

Dr. Gabriela Birlea, medic primar oftalmolog, trateaza strabismul de peste 10 ani. Peste o mie de copii si adulti cu strabism din toata tara se bucura acum de o privire normala datorita medicului chirurg oftalmolog Gabriela Birlea care a operat pana anul trecut la o cunoscuta clinica oftalmologica pediatrica din Bucuresti. In 2014 a deschis la Cluj clinica oftalmologica si centrul medical pediatric ProVisual unde pacienti cu strabism din tot Ardealul, copii si adulti, isi gasesc vindecarea.

Dr. Gabriela Birlea trateaza strabismul la clinica ProVisual din Cluj

Bihoreanca, absolventa a facultatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hateganu” din Cluj, dr. Gabriela Birlea si-a facut rezidentiatul la Spitalul Militar din Bucuresti, sub indrumarea regretatului prof. dr. Benone Carstocea. A ramas in capitala ca medic specialist oftalmolog in cadrul primei clinici private de oftalmologie pentru copii din tara, rol in care a condus peste 9.000 de consultatii de specialitate, si si-a desavarsit cunostintele in urma unui stagiu de specializare in chirurgia strabismului la Children Mercy Hospital din Kansas, unde se afla una dintre cele mai renumite sectii de oftalmologie pediatrica si strabism din Statele Unite ale Americii.

„Am tratat o multitudine de cazuri clinice cu grade ridicate de complexitate si am efectuat peste 1200 interventii chirurgicale”, precizeaza dr. Gabriela Birlea, care nu si-a pierdut insa entuziasmul, rabdarea si devotamentul pentru fiecare pacient care intra in cabinetul sau.

La Cluj, dr. Gabriela Birlea isi trateaza pacientii in cadrul clinicii ProVisual, pe care a fondat-o in urma cu un an si a dotat-o cu aparatura medicala oftalmologica de ultima generatie. Special gandita pentru copii, clinica le ofera micilor pacienti un cadru primitor in care se simt confortabil si capata incredere in relatia cu medicul. La randul ei mama, medicul Gabriela Birlea iubeste copiii, iar cei mici simt acest lucru. Protocolul de examinare standard este astfel aplicat incat copiii au impresia ca sunt angrenati intr-un joc amuzant, nicidecum intr-un consult medical. Atmosfera este relaxata si prietenoasa iar arma secreta a medicului sunt sertarele cu jucarii pentru toate varstele.

Pe langa experienta acumulata in cele peste 2.000 de ore petrecute in sala de operatie si formarea medicala continua, prin participarea la congrese si conferinte de profil in intreaga lume, dr. Gabriela Birlea mai are un atuu: telemedicina. Prin intermediul acestui serviciu, este conectata la cea mai vasta retea profesionala de oftalmologie la nivel mondial unde se consulta cu experti de talie internationala pentru rezolvarea situatiilor rare si dificile.

Niciodata nu e prea devreme sa tratam strabismul la copii, si nici prea tarziu, la adulti

Specializata in oftalmologie pediatrica si strabism, dr. Gabriela Birlea afirma ca nu este niciodata prea devreme sa tratam strabismul la copii, subliniind ca este foarte important ca parintii sa se prezinte la medicul specialist cat mai repede.

„Strabismul congenital, cu debut sub varsta de 6 luni, trebuie, in cele mai multe situatii, corectat chirurgical cat mai devreme inaintea varstei de 2 ani.”, spune dr. Gabriela Birlea. Pentru strabismul cu debut in copilaria mica,  intre 1-3 ani, medicul precizeaza ca operatia este indicata numai atunci cand alte metode de tratament au fost epuizate.

Vestea buna pentru pacientii adulti care prezinta strabism este aceea ca ochii pot fi aliniati chirurgical la orice varsta. In cazul strabismelor necorectate din copilarie alinierea ochilor in urma operatiei are un impact pozitiv semnificativ, atat in plan emotional cat si in viata sociala si profesionala.

Chirurgia strabismului – stiinta si arta

„Operatia pentru corectia strabismului presupune o tehnica clasica de abordare a muschilor extraoculari, fara utilizarea laserului” - explica dr. Gabriela Birlea.

Act medical de o mare finete, interventia chirurgicala in cazul strabismului necesita o analiza foarte atenta a cazurilor si o pregatire minutioasa a planului operator. Fiecare caz trebuie tratat individualizat, atentia la detalii fiind esentiala in actul chirurgical pentru un rezultat optim.

Parintii sau pacientii adulti care au ingrijorari de ordin estetic  pot sa stea linistiti: „Noile tehnici chirurgicale presupun incizii mici de cativa mm astfel incat acestea nu sunt vizibile postoperator, iar vindecarea se realizeaza rapid, prin cicatrici fine”, spune dr. Gabriela Birlea.

Operatiile de strabism au 90% rata de succes, insa exista cazuri rare, complexe, in care sunt necesare interventii ulterioare. „O calitate absolut necesara oricarui medic este, in opinia mea, perseverenta. Personal, sunt in permanenta dornica sa rezolv problema pacientului meu, chiar daca este vorba despre cazuri provocatoare, solicitante.”, precizeaza fondatoarea clinicii ProVisual, iar perseverenta i-a fost rasplatita de fiecare data. Chirurgul oftalmolog Gabriela Birlea are in palmares sute de operatii de strabism efectuate cu succes, atat la copii, cat si la adulti.

Nu toate cazurile de strabism trebuie operate

„Corectia chirurgicala a strabismului este doar o etapa a unui tratament mai complex care poate include corectia optica, exercitii ortoptice, lentile prismatice, tratamentul ambliopiei si tratamentul altor probleme ce se pot asocia cu strabismul”, precizeaza dr. Gabriela Birlea.

Pacientii trebuie sa consulte un medic specialist strabolog care sa le poata oferi o evaluare completa, un diagnostic corect si o strategie de tratament adecvata, individualizata, care poate sau nu sa includa interventia chirurgicala. Este foarte important ca medicul sa analizeze cu atentie si rabdare fiecare caz in parte, pentru a lua cea mai buna decizie.

Profesionalismul, rabdarea si dedicarea cu care isi trateaza pacientii in timpul consultatiei, empatia fata de situatiile dificile si intelegerea pe care o are fata de parinti atunci cand au temeri, disponibilitatea de a raspunde oricaror intrebari si faptul ca mentine relatia cu pacientul si dincolo de simplul act al consultatiei, urmarindu-i evolutia, i-au castigat medicului Gabriela Birlea un loc special in inima pacientilor sai.

„Am pacienti din toate colturile tarii, pacienti pe care i-am tratat la Bucuresti si pe care ii tratez acum la Cluj. Increderea lor ma emotioneaza si ma onoreaza. Nu incetez niciodata sa invat, sa ma perfectionez, deoarece vreau sa le ofer oamenilor care imi incredinteaza sanatatea lor sau a copiilor lor cele mai bune servicii medicale” - mai spune medicul Gabriela Birlea.

                                                                                                                                                            (P)

4385 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro