Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  121 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Două instituții de învățământ din Bistrița au înfiat un copac în Ungaria

12/12/2014 08:23:08  
O echipă de cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 și de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională au luat atitudine prin promovarea activităților de tip out-door, a celor recreative care favorizează copilul, în cadrul unui proiect Erasmus: Nature Rangers – We protect throught knowledge the natural environment”.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii școlare și la nivelul comunității, în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos, respectiv găsirea unor alternative la comportamentele cu efect nociv asupra sănătății fizice și mentale (de ex. utilizarea în exces a mass-mediei - calculator, smartphone, TV). 

În tumultul vieții cotidiene, copilul este privat de plimbări, excursii, activități în aer liber, timpul fiindu-i programat pentru școală și pentru televizor/pc/smartphone. Studiile recente arată că  intr-o zi copiii petrec in fata televizorului cel putin 120 de minute iar la calculator  80 de minute.  Atitudinea pozitivă a cadrelor didactice implicate in acest proiect  se manifestă prin organizarea unor activități de interes comun care nu se adresează numai copiilor din unitățile participante, beneficiari ai proiectului, ci  întregii comunități a municipiului Bistrița.

În acest scop, în  perioada 27.11.2014 - 30.11.2014 a avut loc  la Weores Sandor Altalanos es Muveszeti Iskola din  Gyomro -  Ungaria, prima întâlnire de lucru transnațională din cadrul proiectului Erasmus + „Nature Rangers – We protect throught knowledge the natural environment”, întâlnire  la care au participat toți reprezentanții unităților partenere din Italia, Turcia, Ungaria și România.

La această întâlnire de lucru cadrele didactice  participante au răspuns întrebărilor: De ce este important acest proiect pentru sănătatea copilului si a comunității? Care sunt activitățile cele mai eficiente pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în proiect? Programul a constat în prezentarea proiectului, stabilirea activităților care se vor derula pe parcursul a doi ani (2014-2016), găsirea modalităților de implementare si a strategiilor care să implice activ  reprezentații comunităților locale din cele 4 țări.

La finalul acestei prime întâlniri, participanții au adoptat un copac în Ungaria, ca simbol al vieţii în continuă evoluţie, al  vitalității și verticalităţii.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene in domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.

Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.


 

1853 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro