Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  46 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Domniţele Cetăţii au fost puse la grea încercare

30/06/2012 22:00:13 Ioana BRADEA  
Cele opt tinere domniţe candidate la titlul suprem de cea mai vrednică Domniţă a Cetăţii Bistriţei au fost prezentate astă seară publicului. Proba surpriză din partea Călugărului scribalău George le-a pus la grea încercare: domniţele au avut de tăiat lemne cu un ferăstrău medieval.

Maria, Ionela, Bianca, Maia, Paula, Andrada, Mara şi Adina sunt cele opt domniţe care au urcat în această seară, pe la orele 21, pe scena mare a Cetăţii, pentru a se prezenta poporului adunat în număr mare, dar şi juriului ales.

Domniţele au avut de îndurat privirile critice ale juriului alcătuit din Domniţa Alexandra, aleasă cea mai populară şi mai vrednică domniţă în Bistriţa anului 2011, Călugărul scribalău George, judele Bistriţei (Dan Rădulescu), Cavalerul Hartmann sosit tocmai din Germania, tânărul herald Raul şi domniţa Alexandra din partea salonului de înfrumuseţare „Cârlionţ”.

Domniţele au avut de trecut peste primele trei probe: şi-au conturat un portret cât au putut mai original şi atrăgător, au executat un dans medieval sub fluierăturile apreciative ale poporului şi au avut de trecut prin proba de foc propusă de călugărul George: acesta le-a invitat să taie cu un ferăstrău o bucată de lemn, fixat pe o capră, pentru a demostra că sunt capabile, ca orice domniţă adevărată, să pregătească focul în casa cavalerului lor.

Toate domniţele s-au opintit din răsputeri şi, cu ajutorul călugărului, s-au încadrat în timpul stabilit de clepsidra din concurs, reuşind să taie câte o bucăţică din ciotul de lemn în trei minute. Singura domniţă care nu a reuşit să dovedească îndemânări practice a fost domniţa Ionela. Judele Bistriţei, Dan Rădulescu, a promis ca anul viitor vor aduce o drujbă pentru domniţele cu aptitudini mai puţin practice.

Mâine, domniţele şi-au dat întâlnire din nou, pe aceeaşi scenă, de la orele 20.30, cu juriul şi poporul cetăţii, pentru partea a doua a probelor pregătite de organizatori şi pentru a afla care dintre ele pleacă acasă cu premiul cel mare: titlul de Cea mai Vrednică Domniţă a Bistriţei în anul 2012 şi o rochie medievală pe care o va croi ea însăşi după gusturile şi imaginaţia sa.

Sunt şi alte premii puse la bătaie din partea Salonului Cârlionţ şi a Casei Ema.

5982 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro