Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Domniţa Bistriţei i-a impresionat pe juraţi cu un dans popular de pe Someş (FOTO)

28/06/2015 22:05:09 Ioana BRADEA  
Clipe dificile astă-seară, pentru şapte domniţe care au intrat în concurs pentru titlul de domniţa Bistriţei. Au avut de tăiat un măr cu sabia, legate la ochi şi au avut de demonstrat că sunt talentate, deştepte, curajoase şi îndemânatice în toate treburile obşteşti ale cetăţii. Cuceritoarea titlului suprem vrea să devină fotomodel.

Domniţele au cântat balade, au recitat versuri, au demonstrat că pot să mânuiască sabia ca un cavaler, au pictat iar una dintre ele a prezentat juriului chiar un dans popular de pe Valea Someşului - fapt care se pare că i-a purtat noroc, în ciuda faptului că jocul popular a părut uşor neobişnuit în toată atmosfera medievală a evenimentului.

Călugărul franciscan Scribalău (alias George Ani) a intervenit în competiţie şi le-a pus pe domniţe să-şi demonstreze îndemânarea cu sabia: domniţele au avut drept sarcină să taie un măr în două legate fiind la ochi, cu o singură lovitură de sabie.

După îndelungate dezbateri şi o îndelungă şi atentă cântărire a talentelor celor 7 domniţe – juraţii au decis: Domniţa Inimilor care a smuls aplauze şi urale din partea publicului care i-a scandat numele minute în şir – a fost aleasă domniţa Adina.

Titlul de Domniţa Creaţiei Poetice i-a revenit domniţei Teodora, titlul de Domniţă a Picturii Heraldice a fost cucerit de domniţa Iulia în timp ce Patricia a fost desemnată Domniţa Tandreţii. Domniţa Artei Dramatice a fost desemnată domniţa Ariana iar titlul de Domniţa Muzicii a revenit tot Adinei, pentru că a făcut furori printre spectatori când a interpretat impecabil şi emoţionant „Mocirniţă cu tri foi”.

Castelanul Săsărman a urcat pe scenă pentru a înmâna titlul de Domniţa Cavalerilor Templieri – din partea Comanderiei Templiere din Bistriţa. Cea care a întrunit toate virtuţile celebrilor cavaleri templieri – cea care s-a dovedit şi frumoasă, deşteaptă, modestp, răbdătoare şi discretă – capabilă să păstreze un secret toată viaţa dar şi să mânuiască bine sabia – s a fost tocmai Domniţa Paula, elevă a Liceului de Muzică „Tudor Jarda”.

Titlul suprem, de Domniţă a Bistriţei a ajuns în braţele domniţei Mădălina – pasionată de gimnastică, elevă în clasa a X-a la Colegiul „Andrei Mureşanu”, la secţia mate-informatică. Mădălina a povestit pentru Bistriţeanul.ro că este posibil ca în viitor să se facă fotomodel.

Acesta a fost primul concurs la care am participat. Cred că am primit titlul de Domniţa Bistriţei pentru naturaleţea de care am dat dovadă” a spus Mădălina care a recunoscut că i-a plăcut foarte mult şi evoluţia domniţei Adina în concurs şi care a mărturisit că a participat şi la "Românii au talent".

15475 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro