Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Domnilor consilieri, tineti-va Gloria!

29/09/2011 12:37:17 Claudia ANDRON  
Au trecut trei ani si jumatate din mandatele consilierilor locali. Sa facem bilantul: nu avem Wonderland, nu avem Centura de Sud sau de Nord, dar avem Gloria. Ca sunt de la putere sau din opozitie, Gloria ii uneste, iar proiectele pentru oras ii dezbina. Oare ce ne vor spune la anul ca sa-i alegem din nou?

Astazi e sedinta de Consiliu Local. Consilierii nostri, alesi democratic pe culori politice, vor avea ocazia sa vada ce au votat cu ochii inchisi si ghidati de politic, nu de ratiuni economice privind bugetul orasului. Datoriile Gloriei vor fi prezentate oficial astazi, iar sumele sunt uriase, 80 miliarde lei vechi.

Cele 20 de miliarde alocate clubului de fotbal de Primaria Bistrita acopera doar un sfert din datoriile acumulate. Nu trebuie uitat ca, in ultimii 3 ani, masina de vot a Consiliului Local a alocat 60 de miliarde de lei vechi aceluiasi club. Lunar, datoriile cresc, doar clubul functioneaza si trebuie sa plateasca salarii si furnizori. Daca managementul defectuos iese la iveala din datele care vor fi prezentate astazi de club, tot astazi avem ocazia sa vedem inca o data cum se voteaza in Consiliu Local: politic, cu ochii inchisi.

Proiectele Wonderland sau Centura de Sud sau de Nord n-au reusit sa-i puna de acord pe consilierii locali, dar lucrurile se schimba in ceea ce priveste Gloria Bistrita. Consensul si unirea-n cuget si-n simtiri e remarcabila! Oare ce-i uneste atunci cand sunt interese politice si ce-i dezbina cand e vorba de dezvoltarea orasului si de lucruri care ar imbunatati calitatea vietii bistritenilor? Stiu, tot interesul politic, dar chiar nu ma intereseaza...

Le astept figurile de sfinti din campanie si vreau sa ma priveasca in ochi si sa-mi spuna inca o data cum se duc ei in Consiliul Local sa reprezinte interesul bistritenilor... Atat de mult imi doresc sa aud aceasta fraza...

Eu, cetatean al orasului, aproape de sfarsitul mandatului acestui Consiliu Local, retin doar atat: nu avem Wonderland, nu avem Centura Sud, Nord. Avem insa Gloria! Stiti ce?! Tineti-va Gloria! Sper sa va atarne de gat la alegeri ca o piatra de moara.

Personal, cred ca Primaria Bistrita e foarte bogata. Daca ne-am permis noi, un mic orasel, ca in ultimii 3 ani sa dam 60 de miliarde numai Gloriei (bani aruncati in vant – in opinia mea), atunci banii nu sunt o problema in acest oras. Restul tine de rea credinta!

Asadar, in continuare, consider ca orice strada neasfaltata, orice loc de joaca neamenajat, orice scoala nereparata si cu toalete de acum 20 de ani, arata doar rea vointa din partea consilierilor. Nu vreti! Ca daca ati vrea, ati putea sa vedeti si problemele reale si nerezolvate ale acestui oras!

Nu ma intereseaza ca politic sau din interes personal direct nu puteti fi de acord sa votati anumite proiecte. Pentru mine, ca cetatean in Romania din anii crizei, era foarte important, de exemplu, sa se aprobe o forma a centurii ocolitoare a orasului. Era o investitie deloc de neglijat. Centura de Sud nu convenea PNL si PDL din ratiuni de curti si case plasate pe traseu, cea de Nord din ratiuni PSD asemanatoare. Asa ca, si daca aveam banii, mai bine n-o facem! Numai asa, de ciuda! Ca nu vreau consilierii, partidele si interesele din spatele lor!

La fel si cu Wonderland-ul! Intr-un oras care duce lipsa de baze de agrement accesibile tuturor, de asa ceva chiar era nevoie. Daca nu era bun proiectul, locatia, sumele, studiile, nu inteleg de ce consilierii nu au venit cu un proiect mai bun, pe care sa cada cu totii de acord.

Niciun consilier local nu a iesit in fata in acest mandat cu un proiect bun, memorabil. Toti fac parte din masina de vot si apasa pe butoane la comanda politica si cand interesul dicteaza se realizeaza o unanimitate la vot, ceva de vis!

Tineti-va Gloria, fiti mandri de cum cheltuiti banii orasului si pentru campania electorala pregatiti raspunsuri la intrebarile bistritenilor. Va reamintesc ca varianta de raspuns cu “n-au fost bani” nu merge! Ati dat bani Gloriei cati ati vrut si nu le puteti spune ca n-au fost de asfaltari, iluminat, piste de bicicleta, locuri de joaca, etc.

Pana atunci astept idei traznite precum aleea personalitatilor (propunere PDL) - vreau sa rad cu pofta pana la capat si va rog frumos sa-mi spuneti unde-i puneti steaua lui Ioan Oltean; parcari pentru biciclete in orasul fara piste de bicicleta (PDL); cum si cu ce accesorii se plimba cainii (proiect PNL) – aici e nevoie de un update ca nu s-a rezolvat inca cine strange rahatii dupa cainii vagabonzi si cine plateste amenda dupa ei.

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro