Doina Petri, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, îşi va surprinde şi anul acesta de Paşte, familia şi invitaţii, cu bunătăţi făcute în casă, chiar de ea.
Doina Petri spune că cea mai bună mâncare este cea pe care o faci tu, în propria bucătărie, aşa că şi anul acesta, de Paşte, ea îşi va pune imaginaţia şi abilităţile de bucătar la contribuţie pentru a pregăti celor dragi fel şi fel de delicatese.
„De Paşte voi pregăti ciorbă de burtă, e preferata soţului meu, 8 - 10 sortimente de aperitive, bazate în special pe brânzeturi şi legume proaspete, 5 - 6 feluri de fursecuri, dar şi 2 - 3 prăjituri. Voi pregăti, pentru mine doar, deoarece familia mea nu mănâncă carne de miel, tradiţionala friptură de miel la cuptor. Pentru ei voi găti peşte la cuptor”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro directorul adjunct al DSP BN.
Doina Petri este una dintre doamnele care au o siluetă demnă de invidiat, fiind foarte atentă la ceea ce mănâncă.
„Este foarte important, în primul rând pentru sănătate, să mănânci multe fructe şi legume proaspete şi să faci mult sport. Dimineaţa, la micul-dejun, mănânc lapte cu cereale, la prânz o ciorbă şi friptură cu salată, iar seara fructe şi eventual încă o salată”, a mai explicat aceasta.
Pentru a se menţine într-o formă cât mai bună, Doina Petri practică mai multe sporturi, în special alergatul, aşa că anual se remarcă printre cei înscrişi la Cross-ul “Gabriela Szabo”, dar şi înotul.