Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Dispută în CL pe tema proiectelor neavizate de secretarul Floare Gaftone

17/11/2016 17:24:02 Raluca NECHITI  
Consilierii PNL au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor de hotărâre care nu au primit avizul de legalitate din partea secretarului municipiului Bistriţa, însă propunerea nu a fost adoptată. Secretarul a motivat de ce nu a semnat proiectele, iar primarul a susţinut că legea este respectată.

Jumătate din proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de astăzi nu au fost avizate de legalitate de secretarul municipiului Bistriţa care a motivat că proiectele cu pricina nu au avizele necesare din partea comisiilor de specialitate şi nici a rapoartelor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Bistriţa. 

Este vorba, în marea majoritate, despre proiecte care prevăd prelungirea unor contracte pentru asociaţiile şi fundaţiile care îşi desfăşoară activitatea în sediile puse la dispoziţie de Primăria Bistriţa.

Consilierii, primarul şi secretarul municipiului au discutat mai bine de o oră pe această temă şi au ajuns la o concluzie - trebuie revizuit regulamentul CL, repectată legea şi debirocratizat sistemul.

Floare Gaftone a explicat motivele pentru care nu şi-a dat avizul. Detalii aflaţi din materialul VIDEO:

La rândul său, primarul Ovidiu Creţu a explicat că legile se respectă şi că Legea 215 a administraţiei publice locale specifică clar ce avize şi rapoarte trebuie să aibă proiectele de hotărâre.

Detalii aflaţi din materialul VIDEO:

În cele din urmă, cu toate încercările secretarului Floare Gaftone de a motiva decizia prin care nu a avizat proiectele s-a trecut la dezbaterea proiectelor.

Consilierul PNL Ioan Peteleu a cerut amânarea proiectelor, însă solicitările sale au fost respinse. Consilierii locali nu au ţinut cont nici de poziţia secretarului, nici de raportul consultativ al Comisiei Juridice a CL care a avizat negativ prelungirea contractelor şi au aprobat prelungirea contractelor.

La final, după ce proiectele au fost adoptate, o parte din consilieri ţinând cont de explicaţiile primarului Ovidiu Creţu, consilierul PNL Filip Moisil a ţinut să precizeze că liberalii nu au votat împotriva acestor proiecte, ci s-au abţinut până la intrarea în legalitate a acestora.

În maxim o săptămână o să avem şi poziţia Instituţiei Prefectului privitoare la legalitatea proiectelor de hotărâre adoptate”, a spus preşedintele de şedinţă, Alexandru Bria.

Astfel, au fost adoptate proiectele de hotărâre privind prelungirea duratei contractului de comodat încheiat între municipiul Bistriţa şi Asociaţia Nevăzătorilor, Asociaţia Folclorică Balada” Bistriţa, Reuniunea Culturală a Meseriaşilor Unguri din Bistriţa, Societatea Filatelică „Bistriţeana”, cu Dămăcuş Maria Intreprindere Familială, cu Asociaţia Social Democrată a Romilor Ardeleni Bistriţa, cu Asociaţia „Club Rotary” Bistriţa şi cu Liga Dreptăţii Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor din România.

Şi proiectul de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică deschisă a pistei de karting, alei pietonale şi spaţiu depozitare karturi a fost adoptat, dar şi cel privind reducerea pe perioada de iarnă a cuantumului chiriilor cuprinse în contractele de închiriere încheiate pentru amenajarea terenurilor de sport cu gazon sintetic şi iluminat nocturn din incinta unităţilor de învăţământ.

3479 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro