Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Din toamnă, la Ilva Mică se instalează șantierele pe bani europeni!

13/05/2014 11:20:23 Iulia STUPINEAN  
În toamna acestui an, la Ilva Mică vor debuta două lucrări importante, ambele susținute din fonduri europene nerambursabile: modernizarea pâraielor necadastrate și amenajarea Centrului de Informare Turistică. Cele două investiții au o valoare totală de 1,7 milioane de euro.

Administrația locală a comunei Ilva Mică va solicita în perioada următoare avansul pentru proiectul accesat pe Submăsura 125 c - lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor, în valoare de 1,5 milioane de euro. Investiția a ajuns acum în faza de avizare a proiectului tehnic, urmând ca în toamnă să înceapă și primele intervenții în teren.

Tot prin septembrie-octombrie se anunță și debutul lucrărilor la Centrul de Informare Turistică, prin intermediul unui proiect accesat pe Măsura 313 - privind încurajarea activităților turistice, în valoare de 200.000 de euro. În acest caz, investiția ajunsă momentan la faza de avizare a licitației, vine în scopul promovării turismului în zona Heniu, spre Rodna și Șanț și va asigura două noi locuri de muncă pentru un agent de turism și un ghid turistic.

În paralel cu pregătirea acestor obiective, în prezent sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare și asfaltare a drumului forestier Strâmba pe o lungime de 8 km, prin intermediul unui proiect accesat pe Submăsura 125 b – privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii.

„Pentru acest obiectiv ne-am propus ca până la finele lunii mai să depunem prima tranșă de plată. Este un obiectiv important pentru Ilva Mică, la fel ca și celelalte două investiții care vor beneficia de primele lucrări în teren începând de toamna aceasta”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

Lucrările de modernizare și asfaltare a drumului forestier Strâmba sunt executate de S.C. M.I.S GRUP SRL din Anieș. Investiția se va încheia cel mai probabil la finalul acestui an.

 

Foto: Arhivă

4474 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro