Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  88 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Din lanul de levănțică, familia Cerceja susține portul tradițional românesc

28/06/2015 13:15:29 Raluca NECHITI  
A înflorit lanul de levențică de la Bârgău! Minunatele plante au constituit și un decor inedit pentru ca de ziua ie, familia Cerceja, cea care a adus lavanda la poalele munților Bârgăului, să îmbrace de la mic la mare, tradiționala ie românescă și să se fotografieze în lanul frumos mirositor.

Este pentru al treilea an în care lavanda, o plantă aromatică cunoscută și utilizată încă din antichitate înflorește la poalele Munților Bârgău.

În urmă cu trei ani, familia lui Răzvan Cerceja a decis să aducă lavanda tocmai din zona Mediterană a Europei până la poalele munților Bârgăului. Trei ani mai târziu, minunatele floricele mov reușeșc să înmiresmeze tot județul...

Chiar dacă levănția este o plantă iubitoare de soare şi căldură s-a acomodat și cu clima de la munte și an de an floricelele apar din ce în ce mai multe, mai frumoase și mai dese.

Proprietarul lanului frumos mirositor, Răzvan Cerceja, povestește că lanul de levențică a devenit o afacere de familie pe care o gestionează împreună cu soția Elena și cumnatul său.

Ideea de a cultiva această plată i-a venit după ce a primit o sticulță frumos mirositoare, cu ulei de levănțică. Atunci s-a decis că în locul cartofilor sau a porumbului care se cultivă în zonă va încerca altceva, și a reușit! Plantația de levănțică crește de la an la an...

Anul trecut, familia  Cerceja a reușit să recolteze prima producție, de pe o suprafață de jumătate de hectar și să o pună în vânzare. Săculeții cu levănțică au primit numeroase forme, fiind creați chiar și oameni de zăpadă numai buni de pus în brăduț pentru o miresmă deosebită în mijlocul iernii.

Buchețelele de levențică îmdodobesc acum și magazine, la mare căutare fiind și perinițele cu levănțică care ajută în tratarea hiperexcitabilității, migrene, insomnie, depresie, anxietate și oboseală oferind celor care au în încăpere o astfel de periniță un somn liniștitor.

Anul acesta levănțica de Bârgău a înflorit din nou, la fel de frumoasă. Familia Cerceja a profitat de moment și, de ziua iei au îmbrăcat cămășile tradiționale și și-au făcut fotografii cu care au participat la concursul lansat de Bistrițeanul.ro și au câștigat ia bărbătescă cucustă cu migală de Virginia Linul.

 

4587 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro