Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud susţin că tânărul primeşte lunar 293 de lei drept indemnizaţie, fiind încadrat ca persoană cu grad de handicap grav. Până în luna august, veniturile familiei se apropiau de 900 de lei, datorită indemnizaţiei de însoţitor pe care tatăl lui o primea.
Crina Andreica, directorul adjunct al DGASPC BN, a declarat pentru Bistriţeanul.ro că o echipă din cadrul instituţiei a făcut astăzi o vizită la domiciliul băiatului pentru a vorbi cu tatăl acestuia, dar nu l-au găsit acasă.
"Colegii mei i-au găsit doar pe băiat, pe concubina tatălui şi pe fraţii lui. Luni dimineaţa, tatăl va veni la sediul nostru pentru a discuta cu el şi pentru a vedea dacă doreşte sau nu să îl interneze într-un centru pentru tinerii cu handicap. Deocamdată nu avem o poziţie din partea tatălui", a explicat Crina Andreica.
Aceasta a mai precizat faptul că la domiciliul tânărului, colegii ei au descoperit că acesta, dar şi restul familiei, trăiesc în condiţii improprii, fiind o mizerie de nedescris.
Lunar, băiatul ia de la DGASPC BN o indemnizaţie de 293 de lei, iar până în luna august, veniturile familiei erau completate cu alţi circa 600 de lei, bani pe care tatăl îi primea de la primărie ca şi indemnizaţie de însoţitor.
Deoarece tânărul nu şi-a preschimbat actul de identitate, neputând face dovada reşedinţei actuale, indemnizaţia de 600 a fost sistată, urmând ca familia să primească iar aceşti bani după rezolvarea problemelor.
În cazul în care tatăl nu va fi de acord ca băiatul să fie internat într-un centru, acesta ar putea fi pus sub interdicţie, iar instanţa va dispune numirea unui tutore sau a unui curator.