Într-un interviu acordat Agerpres, ministrul Sportului și Tineretului Gabriela Szabo a vorbit despre obiceiurile sale alimentare, dar și despre preferințe. Fosta campioană a recunoscut că nu prea gătește și că de când a decedat tatăl său de mese se ocupă mama sa, care s-a mutat la București.
Un interviu acordat de campioana și ministrul Sportului și Tineretului Gabriela Szabo pentru Agerpres surprinde detalii inedite despre comportamentul alimentar al bistrițencei.
Aceasta recunoaște că nu prea gătește, nu pentru că nu-i face plăcere, ci pentru că nu are timp nici ea nici soțul său. Se revanșează însă în weekenduri, când pregătește alături de soțul său toate cele trei mese ale zilei. Mama atletei se asigură însă că preparatele tradiționale ardelenești se află zi de zi pe masa celor doi.
„Fiind ardeleancă, mama gătește tradițional, iar eu și soțul meu suntem extrem de fericiți când o avem în Bucutești, pentru că ea ne gătește. De când a decedat tata, stă cu noi și atunci când ne întoarcem seara acasă avem totul pregătit. Gătește tot ce-i cerem ardelenește, cu gust dulceag, așa cum am crescut. Sunt o persoană care mănâncă cu plăcere orice și așa am fost de mică. Și acum mănânc echilibrat și foarte atent”, mărturisește pentru Agerpres, Gabriela Szabo.
Campioana a ținut să desființeze și mitul potrivit căruia sportivii nu mănâncă aproape deloc sau că țin regim alimentar. Aceasta a spus că sportivii consumă cantități uriașe, din cauza numărului mare de calorii arse în timpul antrenamentelor.
Întrebată dacă a ținut vreodată regim alimentar, Gabriela Szabo spune: „Niciodată. Știu când mă îngraș, știu din ce motiv și încerc să rămân echilibrată prin sport și alimentație. (...) Eu, seara, când plec de la birou, atunci când am timp, opresc în parc și fac o tură de Herăstrău. Este modul meu de a mă relaxa”.
Printre deserturile preferate ale Gabrielei Szabo încă de când era mică se numără tortul cu mere, înghețata fără ciocolată și piureul de castane.