Preşedinta femeilor liberale din judeţ este maestră în bucătărie când vine vorba de dulciuri. Pentru Paşte, de pe masa familiei Morar nu poate lipsi tradiţionala pască.
Diana Morar are o reţetă deosebită şi o pregăteşte în fiecare an pentru rude şi prieteni. Aluatul fraged făcut din făină, zahăr praf, unt şi gălbernuş de ou este umplut cu un amestec delicios de brânză dulce, mascarpone, griş, stafide şi migdale.
„Pentru ca totul să aibă o aromă mai deosebită adaug într-un vas cu apă câteva picături de esenţă de rom şi acolo pun stafidele care vor avea un gust mai bun. Brânza dulce o amestesc cu mascarpone, grişul şi cu gălbenuşurile. Acel amestec îl pun în tava în care deja am aşezat aluatul. Albuşurile le bat spumă şi le torn peste umputură dar nu înainte de a presăra migdalele peste pască”, povesteşte Diana Morar.
După ce pasca a fost pregătită şi aşezată frumos în tavă, Diana Morar o lasă în cuptorul încins timp de 45 de minute. Odată ce s-a rumenit pasca este scoasă din cuptor, lăsată să se răcească şi mai apoi peste se pune zahăr pudră.
„Este o reţetă de familie, mult încercată şi e delicioasă. Eu o fac în fiecare an de Paşte”, a mai explicat Diana Morar.