Colibiţa este cunoscută pentru peisajul de vis, munţii care înconjoară lacul de acumulare, o zonă cu o mare atracţie pentru turişti. Deşi are destul de multe minusuri, autorităţile speră ca zona să fie declarată staţiune turistică.
Primăria Bistriţa Bârgăului, în administrarea căreia se află Colibiţa, va face mai multe proiecte pentru ca în zonă să fie rezolvată problema cu canalizarea, electricitatea şi drumul jalnic.
În Colibiţa 30 la sută dintre construcţii nu sunt racordate la reţeaua electrică. Drumul de la Bistriţa Bârgăului este plin de gropi, iar probleme sunt şi la capitolul apă şi canalizare.
Primarul Vasile Labă mai spune că acolo trebuie amenajat un punct salvamont şi un punct farmaceutic. De acest lucru se pare că se vor ocupa cei de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru că Primăria Bistriţa Bârgăului nu dispune de suficiente fonduri.
În plus, reprezentanţii Prefecturii Bistriţa-Năsăud în colaborare cu cei de la Sistemul de Gospodărire al Apelor şi Garda de Mediu fac controale şi vor să facă o inventariere a tuturor proprietăţilor de acolo.
„Printre obiectivele pe care ni le-am propus în cadrul comisiei cel principal este de a reuşi să facem totul ca zona Colibiţa să fie declarată staţiune”, a conchis astăzi la o conferinţă de presă subprefectul Ovidiu Frenţ.
Autorităţile speră că vor reuşi să facă toate demersurile necesare să pregătească documentele necesare şi să ceară acreditarea Colibiţei ca şi staţiune turistică.
„Eu sunt mai optimist, nu sunt pesimist. Dacă ne ajută Dumnezeu... Ne mai trebuie câteva locuri de cazare, trebuie să fie acreditate cel puţin 100, din câte ştiu eu sunt 94. Eu spun că până în ianuarie, maxim martie 2016, o să finalizăm tot ce trebuie şi o să depunem documentele pentru a cere ca zona Colibiţa să fie declarată staţiune turistică”, a declarat primarul Vasile Labă astăzi la o conferinţă de presă.