Reţete originale, unice în oraş, gătite numai cu ingrediente alese şi o atmosferă caldă şi primitoare vă aşteaptă de mâine la cel mai nou local din Bistriţa. Rapsodia este un restaurant nu neapărat elegant dar care îşi propune să se ridice la pretenţiile celor mai înrăiţi gurmanzi.
Proprietarul restaurantului, Traian Ogâgău, îşi doreşte să aducă ceva nou şi unic în Bistriţa, un local care să fie pe placul tuturor şi să satisfacă gusturile celor mai pretenţioşi clienţi. El a explicat pentru Bistriţeanul.ro ce înseamnă Rapsodia, cum a fost gândit acest local şi ce are deosebit.
De ce aţi decis să amenajaţi o galerie de artă într-un restaurant?
Am ales să fie o galerie de artă aici deoarece creaţiile artiştilor nu sunt vizitate de multă lume în zilele noastre, astfel toţi clienţii noştri, pe lângă faptul că vin la restaurant pentru a servi ceva bun, să se poată bucura şi de creaţiile unor artişti autohtoni. Aceste opere de artă se pot şi cumpăra de către cei care vor să facă un cadou mai deosebit.
Cu ce fel de preparate vă veţi încânta clienţii?
Am ales pentru Rapsodia un meniu internaţional, cu preparate deosebite pentru care folosim cele mai speciale ingrediente.
Ce face ca restaurantul Rapsodia să fie deosebit faţă de piaţa de alimentaţie publică din Bistriţa?
Rapsodia a fost creat pentru oamenii care ştiu să aprecieze lucrurile de calitate într-o ambianţă specială. Vrem să îi învăţăm pe clienţi să aprecieze mai mult calitatea, decât cantitatea. Mergem pe sloganul „Noi mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm”! Nu degeaba România este pe primul loc în Europa în topul celor care au probleme cu colesterolul şi asta pentru că nu avem o educaţie corectă în ceea ce priveşte alimentaţia. Spre exemplu, un aperitiv mic şi gustos urmat de un fel principal cum ar fi un muchiuleţ de vită în sânge cu sos de hribi, într-o companie plăcută, cu un vin atent selecţionat pentru preparatul respectiv care îţi permite să mai întreprinzi şi alte activităţi după ce l-ai savurat. Sperăm ca toţi oaspeţii să aprecieze munca noastră şi să ne calce pragul ori de câte ori au ocazia. Rapsodia a fost creat pentru dumneavoastră.
De ce pizza într-un local ca acesta?
O altfel de pizza! O pizza cu ingrediente mai deosebite pe care dorim ca oaspeţii noştri să o servească drept aperitiv, cum de fapt se mănâncă pizza, lângă un vin bun, din crame alese.
Pregătiţi şi altfel de surprize pentru clienţi?
Da! Vor fi seri în care ne vor cânta artişti din toate genurile muzicale. Vor fi spectacole live, de callitate.
Restaurantul Rapsodia se află în Piaţa Petru Rareş, la numărul 1 (fosta casă a lui Ceauşescu). Localul va fi inaugurat vineri, de la ora 12.00 şi toţi cei care vor să vadă ce înseamnă calitatea sunt aşteptaţi.
Pentru rezervări clienţii pot suna la numărul de telefon 073RESPECT.