Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  40 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Decontări ilegale de medicamente în valoare de sute de mii de lei la Casa de Asigurări de Sănătate

23/02/2018 09:24:35 Bianca SARA  
Ultimul raport al Curții de Conturi a scos în evidență o groază de nereguli la Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Cele mai multe vizează decontări ilegale de medicamente și servicii medicale, în valoare de sute de mii de lei.

Potrivit raportului Curții de Conturi pentru anul 2016, au fost decontate nelegal prescripții medicale cu compensare de 90% unor persoane care nu se încadrau în categoria „pensionari cu venituri din pensii de până la 700 de lei/lună. Astfel de abateri au fost întâlnite la Casele de Asigurări de Sănătate din Bistrița-Năsăud și Timiș, valoarea totală a medicamentelor decontate ilegal ajungând la 82.000 de lei.

În Bistrița-Năsăud, Brașov și Timiș ar fi fost decontate medicamente cu regim de compensare de 100% pentru persoane cu handicap, veteran și revoluționari, în condițiile în care beneficiarii nu se încadrau în această categorie. Valoarea medicamentelor decontate ilegal ajunge la 759.000 de lei.

De asemenea, inspectorii Curții de Conturi au constatat că în Bistrița-Năsăud au fost prescrise medicamente în valoare de 23.000 de lei  pentru pacienți internați în regim de spitalizare continuă.

Au fost decontate servicii medicale de spitalizare continuă în sumă de 406.000 de lei, în condițiile în care furnizorii de servicii au raportat spre decontare date care nu au fost puse în concordanță cu datele înscrise în Foile de Observație Clinică Generală sau date eronate cu privire la calitatea de asigurat a pacienților.

4584 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro