Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015De Sfântă Marie, la Lunca Ilvei se dă startul Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Ilvean!

13/08/2014 12:36:13 Iulia STUPINEAN  
Vineri, 15 august de Sfântă Marie Mare, la Lunca Ilvei va răsuna cântecul și jocul popular, încununat de frumosul port tradițional din zona Ilvelor! Manifestările se încadrează în prima ediție a unui Festival prin care se dorește păstrarea identății culturale.

De Sfântă Marie Mare, la Lunca Ilvei va avea loc prima ediție a Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Ilvean. Potrivit primarului Flaviu Lupșan, organizarea acestui eveniment are ca scop perpetuarea tradițiilor și conservarea culturii locale.

„Ne dorim ca prin acest festival organizat an de an, să transmitem tradițiile din zona Ilvelor, din generație în generație. Sigur că la ora actuală conextul economic nu este cel mai potrivit pentru susținerea unor astfel de evenimente, însă se găsesc soluții: sponsori și oameni de bine. Este până la urmă, datoria noastră să păstrăm identitatea culturală locală”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupșan.

Manifestările vor debuta vineri, 15 august de la ora 12.00, în centrul comunei, în locul numit Lunca lui „Zaiț”. Pe scena amenajată în aer liber vor evolua în fața spectatorilor Ansamblurile folclorice din: Lunca Ilvei, Ilva Mică, Poiana Ilvei, Ilva Mare, Măgura Ilvei, Maieru, Șanț, Feldru, Sîngeorz-Băi și Șaru Dornei din Suceava. Invitat special va fi Ansamblul Folcloric „Derventa” din Serbia. Cântecul popular tradițional va fi adus la acest festival de 6 soliști consacrați: Ionela Moruțan, Ancuța Anghel, Lavinia Goste, Mirela Petruș, Anuța Motofelea și Nicolae Cioancă.

Prima ediție a Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Ilvean este organizată de Primăria și Consiliul Local Lunca Ilvei, cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Costurile necesare organizării manifetărilor sunt suportate de Primărie, Consiliul Local și diverși sponsori.

4792 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro