Cei care vor calca pragul casei Virginiei Linul de Paste vor pleca cu cele mai frumoase amintiri. Mesterul popular isi va intampina oaspetii cu preparate specifice sarbatorii pascale pregatite dupa retete traditionale. Drobul este una dintre bunatatile cu care Virginia Linul isi va impresiona oaspetii si in acest an.
Respectarea traditiilor si obiceiurilor vechi este foarte importanta pentru mesterul popular Virginia Linul. Aceasta se pregateste cu minutiozitate pentru sarbatoarea Invierii Domnului Iisus. Pentru a-si omeni musafirii asa cumii sta bine unei "gazdoaie", Virginia Linul pregateste oua rosii pe care le vopseste cu coji de ceapa, friptura de miel, ciorba de miel, cozonaci, pasca si multe alte bunatati.
Unul dintre preparatele cu care mesterul popular se poate lauda este drobul de miel pe care il face dupa o reteta traditionala la care foloseste doar ingrediente naturale.
“Maruntaiele de miel le fierb si daca vreau sa fac mai mult drob pun si un pic de carne tocata. Organele fierte le dau prin masina de tocat carne dupa care le amestec cu patrunjel si usturoi verde, sare si piper dupa gust. Mai pun si cimbru ca sa nu se simta atat de tare gustul maruntaielor. Aceasta compozitie o impart in doua parti egale. Pun prima parte intr-o tava si peste pun oua fierte, iar deasupra pun cealalta jumatate de compozitie, dupa care bag tava in cuptor”, a povestit Virginia Linul pentru Bistriteanul.ro.
Mesterul popular isi va petrece Pastele acasa, la Salva, impreuna cu familia si cei dragi si asteapta musafiri speciali din Franta, care sunt curiosi sa afle care sunt traditiile de Pasti la romani pentru a face un documentar. In noaptea de Inviere mesterul popular va merge cu musafirii si familia la o manastire, iar maine vor participa la slujba de Paste la biserica din sat.