Sarbatorile pascale sunt importante pentru fiecare credincios. Fiecare se pregateste pentru a cinsti invierea Domnului asa cum se cuvine. Primarul Ovidiu Cretu a pregatit pentru masa de Paste friptura de miel cu vin alb.
Primarul Ovidiu Cretu este si un bun bucatar. S-a pregatit asa cum se cuvine pentru a sarbatori Invierea Domnului si a gatit pentru masa de Paste traditionala friptura de miel.
“Pentru mine, sarbatoarea Pastelui este sarbatoarea familiei. Am fost obisnuit cu acest lucru inca din copilarie si duc traditia mai departe. A venit fiul meu din Franta si fiica mea de la Cluj si vom petrece impreuna sarbatorile de Paste. Vom merge si in vizita pe la rude. Cu ocazia sarbatorilor pascale am si gatit friptura de miel in sos de vin alb, adus de la Lechinta”, a povestit pentru Bistriteanul.ro primarul Ovidiu Cretu.
An de an, primarul alaturi de familie merge la inviere la Biserica “Sfanta Ana” de pe Bulevardul Independentei.
“A doua zi de Paste respectam traditia si asteptam udatorii, in casa avem trei femei, sotia, fiica si soacra. Pastele este o sarbatoare care se petrece in familie, acasa, nu cu gratare sau iesit la iarba verde. Este o traditie mostenita de la parintii mei, traditie pe care probabil si ei au preluat-o de la stramosi si pe care am transmis-o si eu la randul meu copiilor mei”, a mai adaugat primarul Bistritei.