Presedinta femeilor social-democrate, Doina Pana, respecta traditiile de Paste si a pregatit o masa speciala de pe care nu va lipsi drobul de miel, gatit dupa o reteta mai deosebita.
Sarbatorile pascale sunt speciale pentru fiecare credincios. Gospodinele pregatesc cele mai gustoase mancaruri si pun pe masa cele mai alese bunatati.
Doina Pana, presedinta femeilor social-democrate, gateste drob de miel dupa o reteta speciala.
“Fac drobul de miel dupa o reteta dintr-o carte de bucate. Pregatesc o coca din apa, faina si sare pe care o impart in doua si intind doua foi. Una dintre foi o pun pe fundul tavii, iar peste pun compozitia. Compozitia o fac din maruntaie de miel, oua, multe zarzavaturi, pun mult marar, cozi de ceapa verde si condimente dupa gust. Dupa ce pun compozitia in tava pun deasupra si cea de a doua foaie de aluat si bag drobul la cuptor. Aceasta este reteta de drob pe care o pregatesc eu in fiecare an de Paste”, a povestit Doina Pana pentru Bistriteanul.ro.
Alaturi de drob, pe masa de Paste in familia Doinei Pana la loc de cinste stau ouale rosii, friptura de miel, cozonacul, pasca si vinul.