Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a explicat în ședința CJ de ieri că nu poate lua bani de la comuna Rebra și să aloce către Miceștii de Câmpie așa cum au propus liberalii deoarece inundațiile au creat probleme serioase la Rebra, iar elevii fac cursurile în săli de clasă improvizate prin sat.
Inundațiile care au avut loc la începutul lunii februarie au afectat grav comuna Rebra unde au fost înregistrate cele mai mari pagube. Aici trebuie refăcut în totalitate podul peste râul Rebra, pod pe care elevii școlii din această zonă, în număr de 400, circulă zi de zi pentru a merge și veni de la școală.
În plus, apele revărsate au inundat curtea școlii, dar și sălile de clasă au avut de suferit, așa că de o lună de zile, elevii nu s-au mai putut întoarce în clădirea școlii din localitate, autoritățile fiind nevoite să improvizeze săli de clasă pe unde au apucat.
„Elevii aceia învață la căminul cultural, la grădiniță, la primărie, pe unde au reușit să găsească spații disponibile și să instaleze băncile”, a explicat președintele Consiliului Județean în ședința de ieri, consilierilor PNL.
Declarația vine în contextul în care consilierii liberali au solicitat alocarea unei sume mai mari de bani către Primăria Miceștii de Câmpie care ar avea probleme serioase cu datoriile și au propus ca o parte să fie luat de la comuna Rebra.
Inundațiile din luna februarie au distrus mai multe obiective din comună - parcul, două terenuri de sport, curtea școlii și parterul acesteia, dar și podul din zona școlii.
Pagubele sunt evaluate în comuna Rebra la 1,6 milioane de lei fără a mai socoti și podul peste râu, care trebuie refăcut în totalitate și care ar ajunge, după estimările făcute până acum, la o sumă de 7 miliarde de lei vechi.
Pentru a-i ajuta pe copii să se întoarcă la școală cât mai repede, primăria a angajat aproximativ 30 de muncitori care lucrează la școală, însă lucrurile merg destul de greu, așa că nimeni nu poate da o dată estimativă când copiii s-ar putea reîntoarce la școală.
FOTO: arhivă