Elevii Scoalii Generale "Lucian Blaga" din cercul de gastronomie au pregatit, astazi, de Dragobete, cu multa dragoste, dulciuri facute chiar de ei. Au luat retete de pe internet si au preparat singuri dulciuri pe care le-au vandut colegilor. Din banii castigati isi vor cumpara materiale de gastronomie.
De mici stiu ce vor sa se faca cand vor fi mari! Elevii Scoalii Generale „Lucian Blaga” care vor sa se faca bucatari cand o sa fie mari sau sunt pasionati de gatit invata deja tainele acestei arte in cercul de gastronomiei al scolii.
In acest cerc s-au inscris elevii claselor a V-a si a VI-a, iar in total sunt 18 copii. Astazi, cu ocazia Dragobetelui, elevii au tinut neaparat sa pregateasca dulciuri cu dragoste. Prajituri, briose, chec, biscuiti - toate produsele au fost facute de mana lor.
„Am pregatit briose, prajiturele, tot felul de mancaruri dulci. Eu le-am preparat singur, iar retetele le-am luat de pe internet. Am vandut cu un leu briosa, iar cu banii care ii vom aduna ne-am gandit sa cumparam materiale pentru gastronomie, iar dupa acea daca ne vor mai ramane ceva bani ii vom pune la o reuniune. Vreau sa ma fac bucatar cand o sa fie mare”, a povestit Matei Stangu, elev in clasa a V-a.
„Astazi am pregatit niste mancaruri speciale de Dragobete. Am facut Raffaello si nu m-a ajutat nimeni sa o fac, am facut-o singura. Reteta am avut-o de la parinti”, a povestit Andrada Simionca, eleva in clasa a VI-a.
„Eu am facut biscuiti cu ciocolata alba si neagra si cu nuca de cocos si ceva chec de post. Produsele dulci le-am facut impreuna cu sora mea. Si ea a venit astazi si le-am facut impreuna. Am vandut tot, nu mai avem nimic. Inca din prima pauza s-au vandut ca painea calda”, ne-a spus Raluca Chisu, eleva in clasa a VI-a.
Elevii din cercul de gastronomie sunt indrumati de profesorul de educatie tehnologica al scolii, Ionica Triscas.